Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Katharine McMahon

Boeken van Katharine McMahon

Meer over Katharine McMahon

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Katharine McMahon


Overzicht

  • De dochter van de alchemist - The alchemist's daughter
  • Mijn moeders dochter - The hour of separation
  • Rosa's oorlog - The Rose of Sebastopol

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochter van de alchemist
Op het geïsoleerde landgoed Selden in Buckinghamshire wonen de jonge Emilie Selden en haar vader met hun twee bedienden. Sir John Selden is een gerespecteerd alchemist en Emilie helpt hem bij zijn experimenten.

In het voorjaar van 1725, wanneer ze achttien jaar oud is, ontmoet Emilie de aantrekkelijke Robert Aislabie. Emilie, die zich tot dan toe niet bewust was van haar vrouwelijkheid en schoonheid, valt onherroepelijk voor de rokkenjagende koopman. Ze wordt zwanger en vertrekt met hem naar Londen waar het societyleven lokt.

Maar Emilie's keuze voor Aislabie laat haar vader gebroken achter en heeft verstrekkende gevolgen.
Schrijver: Katharine McMahon
Oorspronkelijke titel: The alchemist's daughter
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024554416
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Mijn moeders dochter

Twee geliefden. Twee oorlogen. En een levenslang verraad...

Maart 1939. De Belgische Estelle is de eigenzinnige dochter van Fleur, een verzetsheldin die verdween tijdens de Eerste Wereldoorlog, en die naar alle waarschijnlijkheid werd gedood toen ze geallieerden hielp ontsnappen. Wanneer Estelle op zoek gaat naar de waarheid over haar moeder ontmoet ze de Britse Christa. Er ontstaat een intense vriendschap tussen de twee vrouwen.

Christa wil zich dolgraag ontworstelen aan de beperkingen waar een vrouw in het Londen van de jaren dertig mee te maken heeft. Als Estelle haar uitnodigt op De Eikenhoeve, het idyllische Belgische buitenverblijf van haar familie, ontmoet Christa de twee broers van Estelle: Robbe en Pieter. Wanneer de oorlog uitbreekt keert Christa terug naar huis, maar niet voordat ze haar grote liefde verraden heeft.

Christa komt totaal veranderd weer in Engeland aan, terwijl Estelle besluit in haar moeders voetsporen te treden en zich aan te sluiten bij het verzet. Ze kan echter niet vermoeden dat haar moeder werd verraden door iemand die dicht bij haar stond. De nasleep van dit verraad heeft ook nu nog hartverscheurende consequenties.

Schrijver: Katharine McMahon
Oorspronkelijke titel: The hour of separation
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587621
Ebook: 9789402315165
Uitgever: Boekerij
Rosa's oorlog
Rusland 1854. De Krimoorlog sleept zich voort. Geïnspireerd door Florence Nightingale vertrekt de avontuurlijke Rosa Barr naar het slagveld om zich in te zetten voor de eindeloze stroom slachtoffers.

Voor haar nicht in het rustige Londen, de naïeve Mariella, speelt de oorlog zich vooral op papier af. Ze knipt oorlogsberichten uit de kranten en krijgt brieven van haar verloofde, de beroemde arts Henry Thewell, die als vrijwilliger achter de vuurlinies werkt. Ook van Rosa krijgt ze gepassioneerde en gedetailleerde brieven die de gruwelen van de oorlog pas écht dichtbij brengen.

Wanneer Henry ziek wordt en naar Italië wordt overgebracht om te herstellen, besluit Mariella in een opwelling hem te bezoeken. Ondertussen droogt de stroom brieven van Rosa op en lijkt ze van de aardbodem verdwenen. Mariella laat haar verloofde achter en vertrekt naar het hart van de oorlog, op zoek naar Rosa.

Langzaam ontvouwt zich een werkelijkheid die er heel anders uitziet dan ze altijd heeft gedacht en ontdekt ze in zichzelf een kracht die ze niet voor mogelijk had gehouden.
Schrijver: Katharine McMahon
Oorspronkelijke titel: The Rose of Sebastopol
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021802336
Ebook: 9789021803388
Uitgever: Luitingh-Sijthoff