Boekenplank:
Kies

Boeken van Terry McMillan

Meer over Terry McMillan

Genre: Roman

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Terry McMillan


Overzicht

  • Ademloos - Waiting to exhale
  • Brooklyn blues - Disappearing acts
  • Ik was je bijna vergeten - I almost forgot about you
  • Mama - Mama
  • Stella's minnaar - How Stella got her groove back

gedetailleerd overzicht

OverzichtAdemloos
'Ik heb alles wat ik nodig heb, behalve een man. Sheila en mama denken dat ik hier doodga van eenzaamheid. Ik heb wel van die dagen en nachten, maar ik ben nog niet zo ver dat ik pak wat ik te pakken kan krijgen. Er is een groot verschil tussen dorst hebben en uitgedroogd zijn.'

Er is iets met mannen: of ze zijn bang zich vast te leggen en zich aan iemand te binden. Of ze zijn getrouwd, of homoseksueel, of houden alleen van blanke vrouwen. En als het dat allemaal niet is, dan zijn ze lelijk, werkeloos, te klein, leugenachtig, lui, bezitterig of saai.

Savannah, Bernadine, Robin en Glorai zijn 4 onafhankelijke zwarte vrouwen: 30ers tussen vrijheid, blijheid en de behoefte aan eeuwigdurende trouw. Maar hun bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ze snakken naar de mannen van hun dromen.

Met een gezonde dosis cynisme en met veel humor beschrijft Terry McMillan de vriendschap tussen deze vier personages, die ondanks hun vastberadenheid vaak komisch in tegenspraak zijn met zichzelf.
Waiting to Exhale - 1995
Regisseur: Forest Whitaker
Cast: Whitney Houston, Angela Bassett, Loretta Devine, e.a.
Schrijver: Terry McMillan
Oorspronkelijke titel: Waiting to exhale
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789025406493
Uitgever: Atlas Contact
Brooklyn blues
Zora Banks droomt van een carrière als zangeres en werkt keihard om haar doel te bereiken. De ware Jacob is het laatste waar ze op dit moment naar op zoek is.

Dan ontmoet ze Franklin Swift. De aantrekkingskracht tussen hen komt voor Franklin en Zora als een donderslag bij heldere hemel. Voordat ze het goed en wel beseffen wonen ze samen en hebben een vurige relatie.

Maar Franklin kan geen vaste baan vinden en gaat steeds meer drinken. Zora wil dolgraag ophouden met lesgeven en gaan zingen, maar daar is geen geld voor. Franklins zelfvertrouwen krijgt een gevoelige deuk omdat hij de kost niet voor haar kan verdienen en zijn frustraties lopen zo hoog op dat hij gewelddadig wordt. Zora gooit hem het huis uit.

Maar intussen is zij wel zwanger...
Disappearing Acts - 2000
Regisseur: Gina Prince-Bythewood
Cast: Sanaa Lathan, Wesley Snipes, Regina Hall, e.a.
Schrijver: Terry McMillan
Oorspronkelijke titel: Disappearing acts
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789051121858
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Ik was je bijna vergeten
Georgia Young heeft twee prachtige dochters, leuke vrienden, een succesvolle carrière. En toch is ze rusteloos en heeft ze het gevoel dat ze vastzit. Ze besluit het roer om te gooien, in de hoop opnieuw te ontdekken wie ze was en wie ze weer zou kunnen zijn.

Haar zoektocht brengt haar bij al haar exen, die haar helpen herinneren wie ze was. De mannen uit haar verleden verdwenen met een reden uit haar leven: ze bedrogen haar of waren onvolwassen; sommigen kwamen precies op het verkeerde moment. Georgia vraagt zich af of dat goede moment nu misschien wel gekomen is...

Ik was je bijna vergeten is een roman die laat zien wat er gebeurt als je jezelf eerlijk onder ogen durft te komen, kansen durft te grijpen en jezelf openstelt voor een nieuw leven en misschien wel een nieuwe liefde.
Schrijver: Terry McMillan
Oorspronkelijke titel: I almost forgot about you
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401605755
Ebook: 9789401605762
Uitgever: Xander
Mama
Mildred is de onverzettelijke, sympathieke en humoristische hoofdpersoon van Mama. Een vechtster die haar vijf kinderen als haar grootste schat beschouwt en villa's van rijke blanken schoonmaakt om de hongerige mondjes van haar kroost te vullen.

Mildreds wereld is keihard. Mannen komen en gaan net zo snel als haar zuur verdiende salaris en een pak slaag hoort bij het leven. Voor haar kinderen heeft Mildred echter alles over. Zij zijn haar droom, hoop en toekomst.
Schrijver: Terry McMillan
Oorspronkelijke titel: Mama
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789060749043
Uitgever: Ambo | Anthos
Stella's minnaar
Stella heeft alles. Ze is mooi en intelligent. Ze is aan de goede kant van de veertig, heeft een flitsende, goedbetaalde baan, een gloednieuwe BMW, een zwembad en een zoontje van elf. Ze is gescheiden, maar volmaakt gelukkig zonder een lastige man thuis.

Na een half jaar hard werken is Stella toe aan een korte zon-vakantie. Met een koffer vol bikini's stapt ze in haar eentje op het vliegtuig naar Jamaica voor een paar rustige dagen op een tropisch eiland. Jamaica ruikt naar de oceaan en naar tropische vruchten. Stella geniet.

Tot ze hèm ontmoet. Volkomen onverwacht staat de 42-jarige Stella oog in oog met een imposante Jamaicaan, niet ouder dan een jaar of twintig. Zijn donkere stem en zijn jonge lichaam doen Stella bijna vergeten dat ze eigenlijk niets meer van mannen moet hebben.

Met Winston Shakespeare is Stella's rust voorbij. Ze kan hem niet meer uit haar gedachten bannen en komt hem, lijkt het, bijna overal tegen. In een impulsieve bui besluit Stella de gok te wagen en begint aan een avontuur dat heel anders afloopt dan ze ooit had kunnen vermoeden.
How Stella Got Her Groove Back - 1998
Regisseur: Kevin Rodney Sullivan
Cast: Angela Bassett, Taye Diggs, Whoopi Goldberg, e.a.
Schrijver: Terry McMillan
Oorspronkelijke titel: How Stella got her groove back
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041401632
Uitgever: Ambo | Anthos