Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny McPhee

Meer over Jenny McPhee

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jenny McPhee


Overzicht

  • Doodgewone dingen - No ordinary matter
  • Nora - The center of things

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoodgewone dingen
Al meer dan tien jaar lang ontmoeten de twee zussen Lillian en Veronica elkaar op de eerste maandag van de maand in een broodjeszaak in Manhattan. Ze hebben alleen elkaar nog: hun vader overleed meer dan vijfentwintig jaar geleden tijdens een auto-ongeluk, en hun moeder verhuisde kort daarop naar Nieuw-Zeeland en laat niets meer van zich horen.

Wanneer ze samen een privédetective inhuren om meer te weten te komen over het verleden van hun familie, raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling: hun levens raken meer en meer vervlochten, zeker als de werkloze acteur die de onwetende vader is van Lillians kind een rol vindt in de soap waarvoor Veronica schrijft...
Schrijver: Jenny McPhee
Oorspronkelijke titel: No ordinary matter
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789069746593
Uitgever: Arena
Nora
Diva Nora Mars is een actrice uit B-films die bekend staat om haar uitzonderlijk knappe verschijning, haar vijf echtgenoten en haar oneliners.

Journaliste Marie Brown is alles wat Nora niet is: te lang, te gewoon, te ongetrouwd, en altijd te vroeg op afspraken. Haar vrije tijd brengt ze door in de bibliotheek waar ze lange gesprekken over de kwantumfysica voert met Marco, een 'freelance intellectueel'.

Marie ziet haar kans schoon wanneer haar grote idool Nora in coma raakt. Ze denkt haar eigen carrière bij de Gotham City Star in een stroomversnelling te kunnen brengen door alvast Nora's necrologie te schrijven. Als Nora drie maanden later overlijdt en Marie de schokkende feiten publiceert, is haar reputatie inderdaad gevestigd... maar het is niet zoals ze gehoopt had...
Schrijver: Jenny McPhee
Oorspronkelijke titel: The center of things
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789069744292
Uitgever: Arena