Boekenplank:
Kies

Boeken van Atto Melani

Monaldi & Sorti, de bezorgers van dit werk, hebben het manuscript van Atto Melani in een archief in Parijs ontdekt. Zij zijn de auteurs van de wereldwijd succesvolle historische romans Imprimatur en Secretum, met Atto Melani als hoofdpersoon. Het manuscript van De geheimen van de conclaven speelt een hoofdrol in de intrige van Secretum.

Meer over Atto Melani

Genre: Diversen

Geboorteland: Italië


Overzicht

De geheimen van het conclaaf
De geheimen van het conclaaf is een even informatieve als vermakelijke handleiding in de spelregels van de pausverkiezingen. Atto Melani schreef de nog altijd verrassend actuele tekst in 1700 aan de Zonnekoning, om hem te helpen de door Frankrijk gewenste kardinaal naar de pauselijke troon te leiden. Zijn aantekeningen over het pauselijk hof bevatten gepeperde anekdotes over de politieke intriges en vuile spelletjes bij het naar voren schuiven van de gewenste kandidaat.

Atto Melani (Pistoia 1626 - Parijs 1714) was castraatzanger en spion van de Zonnekoning, adviseur en vriend van kardinalen, vorsten, koningen en pausen. Door zijn invloed werd een bevriend kardinaal uit zijn eigen Pistoia tot paus verkozen.
Schrijver: Atto Melani
Oorspronkelijke titel: I segreti dei conclavi
ISBN/EAN: 9789023418351
Uitgever: Cargo