Boekenplank:
Kies

Boeken van Brenda Meuleman

Brenda Meuleman studeerde bedrijfscommunicatie en kunstgeschiedenis. Ze werkte als consultant, accountmanager en in een kunst- en antiekhandel.

Meer over Brenda Meuleman

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Nederland

Website: Brenda Meuleman


Overzicht

  • Engel van Mesopotamië
  • Felle streken
  • Het verraad van Julia
  • Ik zie je aan de overkant

gedetailleerd overzicht

OverzichtEngel van Mesopotamië

Gebaseerd op het ongelofelijke waargebeurde verhaal van een Engelse ontdekkingsreizigster...

De excentrieke en eigenzinnige Helen King studeert begin twintigste eeuw met first class honours af aan de universiteit van Oxford. Ze beklimt als een van de eerste vrouwen de hoogste bergtoppen van de Alpen en overleeft de eindeloze woestijnvlaktes in Mesopotamië. Maar niemand weet dat ze gebukt gaat onder een vreselijk jeugdtrauma, waarvan de toedracht altijd geheim is gebleven.

Na de Eerste Wereldoorlog strijkt ze neer in Bagdad om als Oriental Secretary het Britse koloniale bestuur van informatie te voorzien. Ondertussen broeit het, zowel in haar hoofd als in een steeds vijandigere omgeving. Zal ze in het reine kunnen komen met haar verleden? Wordt een ontluikende liefde misschien haar redding?

Schrijver: Brenda Meuleman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026350078
Ebook: 9789026350085
Uitgever: Ambo | Anthos
Felle streken

Een verrassende historische roman over een talentvolle schilder die gebukt gaat onder een groot geheim...

Najaar 1620. Antonie van Dyck, kunstschilder en voormalig wonderkind, is uitgegroeid tot een van de meest vermaarde schilders van Antwerpen. Hij werkt als hoofdassistent van Peter Paul Rubens aan een eervolle opdracht, die hem nog meer naamsbekendheid zal geven.

Toch staat hij op het punt zijn leermeester, mentor en in zekere zin de vaderfiguur aan wie hij zijn ontwikkeling grotendeels dankt, te vertellen dat hij afscheid van hem neemt en de opdracht onvoltooid achterlaat. Antonie vertrekt naar Londen om te schilderen aan het hof van de excentrieke King James.

Hij laat niet alleen Rubens achter, maar ook zijn familie. Vanwaar die haast? Waarom brengt hij de achterblijvers zo in moeilijkheden? En waartoe leidt dit alles?

Schrijver: Brenda Meuleman
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026340857
Ebook: 9789026340864
Uitgever: Ambo | Anthos
Het verraad van Julia

Hoe een slavin in het oude Rome zich ontworstelt aan haar lot...

Rome, 2 voor Christus. De intelligente Griekse slavin Aigle is steun en toeverlaat en de lerares van Julia, dochter van keizer Augustus. Van heel dichtbij is zij betrokken bij de keizerlijke familie. Tussen Aigle en Julia groeit een vriendschap, al is deze niet gelijkwaardig. Langzaam maar zeker ontstaan barsten in hun verstandhouding.

Dan, als Aigle ruim twintig jaar in dienst is, gebeurt het ondenkbare: Julia wordt door haar vader verbannen naar een eiland. Aigle wordt verteerd door schuldgevoel. Had zij dit kunnen voorkomen? Ze besluit te vechten voor datgene waarin ze gelooft.

Schrijver: Brenda Meuleman
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026334092
Ebook: 9789026334108
Uitgever: Ambo | Anthos
Ik zie je aan de overkant

Nijmegen, 1944. Drie vrouwen verzetten zich op eigen wijze tegen de Duitsers, met grote gevolgen...

Nijmegen, september 1944. Moeder Antonia, de verloskundige die door de stad reist, en zussen Claar en Hanna, met hun eigen vorm van verzet, vormen een onverbrekelijke eenheid. Maar wanneer Antonia een Joods jongetje in huis neemt, worden de grenzen van hun verbond op de proef gesteld.

Terwijl de spanning stijgt, volgen we de Amerikaanse parachutist Walter in de kolkende chaos van Operatie Market Garden. Zijn gevangenneming door meedogenloze SS’ers na een vuurgevecht in het hart van Nijmegen zet een reeks gebeurtenissen in gang die de levens van deze personages op een cruciaal kruispunt brengen.

De samensmelting van hun verhalen op de dag van de bevrijding onthult een aangrijpend en meeslepend epos van doorzettingsvermogen en menselijke veerkracht.

Schrijver: Brenda Meuleman
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021045184
Ebook: 9789021045191
Uitgever: Luitingh-Sijthoff