Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Meuleman

Sarah Meuleman studeerde Germaanse Filologie in Gent en Algemene Literatuurwetenschap aan de UvA in Amsterdam. Ze is schrijfster, journaliste, presentator, zangeres en programmamaker.

Meer over Sarah Meuleman

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: België

Website: Sarah Meuleman


Overzicht

  • De vondeling
  • De zes levens van Sophie
  • Zie mij graag

Non-Fictie

  • In mijn voetsporen

Dubbel uitgegeven titels

  • Wat ik je niet vertel
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vondeling

Herinneringen zijn verhalen. Verhalen zijn fictie. Durf jij op je herinneringen te vertrouwen?

1968, de Isles of Scilly in de Atlantische Oceaan. Op een afgelegen strand doet de achtjarige Robin een macabere vondst. In de branding ziet ze een pop. Ze rent erheen en ontdekt dat het geen speelgoed is, maar een dode baby in een doek. Als ze haar moeder haalt, is de baby spoorloos verdwenen. Niemand gelooft de jonge Robin met haar levendige fantasie.

Geteisterd door herinneringen aan de baby, reist Robin twintig jaar later terug naar het eiland om er voorgoed achter te komen wat ze écht heeft gezien.

De vondeling neemt de lezer mee van 1968 naar 2035 in een aangrijpende geschiedenis over de kracht van herinnering, de kracht van verhalen - en alles daartussenin.

Schrijver: Sarah Meuleman
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789048870264
Ebook: 9789048833320
Uitgever: Lebowski
De zes levens van Sophie

België, jaren negentig, het tijdperk Dutroux. Hannah en Sophie zijn twaalf en delen alles met elkaar, zoals alleen twaalfjarige meisjes dat kunnen. Als Hannah valt voor de charismatische Damiaan, verandert hun vriendschap. Dan, na een nachtelijk feest in het dorp, komt Sophie niet meer thuis.

Achttien jaar later woont Hannah in New York. Ze is succesvol als columnist voor een modeblad, maar besluit het roer drastisch om te gooien. Ze trekt zich terug in een kamer in Brooklyn om een biografie te maken over beroemde schrijfsters: Agatha Christie, Barbara Follett, Virginia Woolf. Drie vrouwen die worstelden met vragen over familie, trouw en ambitie; drie schrijfsters die op een dag spoorloos verdwenen.

Hannah's zoektocht naar de vrouwen roept vragen op die ze lang heeft verborgen. Wat is er die nacht gebeurd met Sophie? Waarom heeft ze haar laten gaan? Wat weet Hannah?

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Sarah Meuleman
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048820627
Ebook: 9789048820634
Uitgever: Lebowski
Zie mij graag

De Vlaamse zusjes Lieve en Margot rijden met hun vader, bestsellerauteur Saul Mertens, terug naar huis na een feestelijke avond als de auto van de weg raakt en verongelukt. Niemand begrijpt hoe het ongeluk op zo'n stille landweg heeft kunnen gebeuren.

Vijftien jaar later worstelen beide zussen nog steeds met de gevolgen. Wanneer de excentrieke Saul verwikkeld raakt in de geruchtmakende verdwijningszaak van een jong meisje, heeft dat ingrijpende consequenties voor zijn dochters. Lieve keert terug naar de plek waar ze is opgegroeid om te achterhalen wat er is gebeurd. Hoe sterk zijn familiebanden? En hoeveel kun je vergeven?

Zie mij graag is een zinderende Vlaams-Nederlandse roman vol tederheid en suspense, over familie, verlangens en fantomen. Over weglopen van het verleden en toch weer omkijken. Over bang zijn om pijn te doen en toch weer te kwetsen. Over hoever we gaan om gezien te worden. Als wie we zijn. Of wie we liever waren geweest.

Schrijver: Sarah Meuleman
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789048833290
Ebook: 9789048833306
Uitgever: Lebowski

Non-FictieIn mijn voetsporen

Trektocht over oude paden naar een nieuwe toekomst...

Als jonge vrouw doorkruiste Sarah Meuleman Engeland. Met een zware rugtas, zonder enige wandelervaring, liep ze de Coast to Coast-route, van de Ierse Zee naar de Noordzee. Onlangs vond ze het dagboek terug dat ze toen heeft bijgehouden. Nu, meer dan twintig jaar later, besluit ze in een impuls de tocht opnieuw te lopen. Ze wil zich goed voorbereiden, maar een gebeurtenis zet het leven van Sarah - inmiddels moeder, schrijver en geliefde - op z'n kop. Met gemengde gevoelens begint ze aan de tocht, al wandelend herontdekt ze niet alleen het landschap, maar ook zichzelf.

In mijn voetsporen is een ontroerende, hartverwarmende ode aan het wandelen, maar ook een verhaal over de keerpunten in het leven, over dromen en herinneringen, over groeien en de kracht van afscheid nemen.

Schrijver: Sarah Meuleman
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789044367041
Ebook: 9789044367058
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsWat ik je niet vertel

Zie voor de beschrijving van dit boek: De zes levens van Sophie.

Schrijver: Sarah Meuleman
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048845675
Ebook: 9789048835973
Uitgever: Lebowski