Boekenplank:
Kies

Boeken van Jon Michelet

Meer over Jon Michelet

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1944 / Overleden: 2018

Geboorteland: Noorwegen

Website: Jon Michelet


Overzicht

  • De diepgevroren vrouw - Den frosne kvinnen
  • De gordel van Orion - Orions belte

Young Adult

  • De vliegende Braziliaan - Den flygende brasilianer
  • Onze Afrikaanse explosie - Vär Afrikanske eksplosjon

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe diepgevroren vrouw
Vroeger was Vilhem Thygesen een linkse advocaat. Nu is hij drieënzestig, draagt designkleding en leidt een lui leventje. Totdat hij op een koude ochtend in februari een diepgevroren vrouw in zijn tuin ontdekt - doodgestoken.

De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer, afkomstig uit Oost-Europa, een drugskoerier was. Kort daarna wordt een jonge motorrijder vermoord.

Thygesen blijkt vroeger de advocaat van diens motorgang te zijn geweest. Wat is het verband tussen de dood van de vrouw en die van de motorrijder, en welke rol speelt Thygesen in deze zaak?
Schrijver: Jon Michelet
Oorspronkelijke titel: Den frosne kvinnen
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789056720353
Uitgever: Signatuur
De gordel van Orion
Deze spannende thriller, die zich afspeelt in een afgelegen wereld vol ijs en ontberingen, ver boven de poolcirkel, is het verhaal van mannen die in hun strijd met de elementen gedwongen worden tot de bodem van hun moed en zeemanschap te gaan. Zij zijn gevangen in een haast dodelijk web van internationale intriges.

Puur toeval heeft kapitein Tom Jansen en zijn vrienden middenin het oorlogsspel gebracht dat de NATO en de USSR tussen de eilandengroep Spitsbergen spelen om de enige toegang van de Sovjetunie tot de Atlantische wateren te controleren. De drie vrijbuiters van de omgebouwde sleepboot Sandy Hook, die hun kost bijeenscharrelen met smokkelen en jagen, stuiten op een geheim dat de supermachten absoluut verborgen willen houden.

Na een gevecht met een Russische helikopter moet de Sandy Hook dekking zoeken, en wordt de bemanning gedwongen tot een overlevingsgevecht met een machtige en genadeloze vijand in een meedogenloze achtervolging.
Schrijver: Jon Michelet
Oorspronkelijke titel: Orions belte
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789026102684
Uitgever: De Fontein

Young AdultDe vliegende Braziliaan

Op een winterse zaterdag beleven twee jonge mensen een liefdesgeschiedenis, die begint in de rumoerige, enthousiaste menigte bij de wereldkampioenschappen skispringen in Oslo en die eindigt in de kleine snackbar van twee Pakistani, die ook betrokken zijn bij de plaatselijke radioprogramma's voor immigranten. Nelson is een jonge zwarte Portugees sprekende zeeman, een koksmaat, uit Brazilië. Een foto van zijn vader met de beroemde Holmenkollen-skischans op de achtergrond was de basis voor zijn langgekoesterde droom om die plek te bezoeken. En daar staat hij, bekogeld met ijzige sneeuwballen door een Noors meisje, Hildegun, dat daar met haar vriendin Berit is. Er kan niet veel worden gesproken over en weer, behalve de universele taal van halve woorden, lichaamstaal en jeugd.

Wat begint als een luidruchtige flirt, eindigt in een hevig gevecht waarbij Nelson zijn enkel heel erg verstuikt en zijn eerste orgasme krijgt, een nogal verwarrende combinatie voor een jongeman van verschillende etnische afstamming, van een ander deel van de wereld en totaal onbekend met brutale Noorse meisjes. De meisjes laten zich door twee MP's naar een apotheek brengen om iets aan de enkel te kunnen doen. Nelson is ervan overtuigd dat hij naar de gevangenis wordt gebracht en onmiddellijk veroordeeld zal worden. In plaats daarvan wordt hij verbonden, verzorgd, gevoed en zelfs wordt er met hem gevrijd.

Tussen de gebeurtenissen van de dag door, beschrijft Jon Michelet de gedachten van de meisjes en de jongen over liefde, school, ras, politiek, fascisme, angsten, thuis, de wereld, noord, zuid, de kloof tussen wat mensen zeggen en wat ze voelen, tederheid, en hij geeft veel pure informatie.

Schrijver: Jon Michelet
Oorspronkelijke titel: Den flygende brasilianer
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789026103551
Uitgever: De Fontein
Onze Afrikaanse explosie
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Jon Michelet
Oorspronkelijke titel: Vär Afrikanske eksplosjon
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789026102875
Uitgever: De Fontein