Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew Miller

Overzicht

  • Casanova verliefd - Casanova
  • De optimisten - The optimists
  • Een vrouw en de zee - The crossing
  • Heelmeester pijn - Ingenious pain
  • Levenslucht - Oxygen
  • Puur - Pure

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Casanova verliefd
Annotatie: Als de legendarische rokkenjager Casanova zich in 1763, achtendertig jaar oud, in Londen heeft gevestigd, raakt hij geobsedeerd door een mooie jonge vrouw die hij vergeefs tracht te veroveren.
Schrijver: Andrew Miller
Oorspronkelijke titel: Casanova
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9041403094
Uitgever: Ambo | Anthos
De optimisten
Annotatie: Getraumatiseerd keert een fotojournalist terug naar Londen nadat hij getuige is geweest van een volkerenmoord in Afrika. Overtuigd dat de mens slecht is, hijzelf inbegrepen, raakt hij toch onder de indruk van zijn liefhebbende omgeving.
Schrijver: Andrew Miller
Oorspronkelijke titel: The optimists
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789041409522
Uitgever: Ambo | Anthos
Een vrouw en de zee
Maud en Tim, een stel dat elkaars tegenpolen lijkt. Maud een introverte wetenschapper, Tim een muzikant die doet wat hij wil. Toch vinden ze elkaar, dankzij hun gedeelde passie voor zee en zeilen. Ze kopen een huis, krijgen een kind en klussen samen aan een oude boot, waarmee ze op een dag de wereld over zullen gaan. Dan treft een enorme tragedie het jonge gezin. Tim en zijn familie zijn kapot van verdriet, Maud lijkt gevoelloos, kan haar emotie niet tonen. Haar man en zijn familie keren haar koelbloedig de rug toe. Maud blijft alleen achter. Ze vertelt het niemand wanneer ze met de boot aan de oversteek over de Atlantische Oceaan begint. Alleen. Een reis om te vluchten, maar ook een die haar tot het uiterste zal testen. Die alles zal veranderen.
Schrijver: Andrew Miller
Oorspronkelijke titel: The crossing
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401604628
Uitgever: Xander
Heelmeester pijn
Heelmeester pijn is het verhaal van de achttiende-eeuwse Engelse arts James Dyer die merkwaardig genoeg geen pijn kan voelen. Als enige van zijn familie overleeft hij de pokkenepidemie en hij belandt daarna bij een kwakzalver die munt probeert te slaan uit zijn unieke gebrek aan gevoel. Dyer ontplooit zich - mede dankzij zijn heldere pijnloze blik - tot briljant chirurg, wat hem uiteindelijk bij de tsarina in Sint Petersburg brengt. Maar die onheilspellende reis naar het Russische hof en de ontmoeting met de mysterieuze Mary zullen zijn leven voor altijd veranderen. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Helder.
Schrijver: Andrew Miller
Oorspronkelijke titel: Ingenious pain
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041401748
Uitgever: Ambo | Anthos
Levenslucht
Annotatie: Een Engelse vertaler werkt aan een Frans toneelstuk terwijl hij zijn terminaal zieke moeder verzorgt, daarbij later geholpen door zijn broer en diens gezin.
Schrijver: Andrew Miller
Oorspronkelijke titel: Oxygen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041405982
Uitgever: Ambo | Anthos
Puur
Parijs, 1785. Jean-Baptiste Baratte, een jonge en ambitieuze ingenieur uit Normandië, krijgt opdracht van de koning om diep in het hart van Parijs een overvolle en eeuwenoude begraafplaats te verdelgen. Want de graven van de Cimetière des Saints-Innocents vloeien over van de lijken en de stank is tot in het eten en de adem van de omwonenden te ruiken. Baratte ziet in deze opdracht zijn kans geschiedenis te schrijven en als moderne door de Verlichting aangeraakte man gelooft hij dat de ratio hierin een passende rol zal spelen. Maar al snel vraagt hij zich af of de vernietiging van het oude kerkhof ook zijn eigen ondergang zal betekenen. Het wordt een jaar vol botten, aarde, keihard werken en gemummificeerde lijken. Maar ook van vriendschap, van verlangen. En van liefde.
Schrijver: Andrew Miller
Oorspronkelijke titel: Pure
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789401600903
Uitgever: Xander