Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Francesc Miralles

Boeken van Francesc Miralles

Francesc Miralles is schrijver, vertaler en muzikant. Hij is voornamelijk bekend om zijn non-fictie boeken over (Japanse) spiritualiteit. Miralles woont in Barcelona.

Meer over Francesc Miralles

Genre: Roman

Geboren: 1968

Geboorteland: Spanje

Website: Francesc Miralles


Overzicht

  • Wabi sabi - Wabi sabi

Non-Fictie

  • Het labyrinth van het geluk - El laberinto de la felicidad
  • Ikigai - Ikigai
  • Shinrin-yoku - Shinrin-yoku
  • Vind je ikigai - El método ikigai
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtWabi sabi

Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent, op een dag zijn voordeur opent, glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij zich eigenlijk zo snel mogelijk van de indringer wil ontdoen, zet hij toch wat eten voor hem neer. En diep in zijn hart moet hij toegeven dat hij het gezelschap van het eigenwijze dier wel kan waarderen. De kat blijft.

Is deze alledaagse gebeurtenis zo onbeduidend als hij lijkt, of is het een teken dat het voor Samuel tijd is om zijn zelfverkozen isolement te doorbreken? Zijn simpele daad van zorg en aandacht voor de kat zet een reeks ontmoetingen in gang met mensen die altijd al in zijn buurt waren, maar aan wie hij geen aandacht schonk. Hij begint dingen op te merken die hem tot dan toe waren ontgaan. Aarzelend begeeft hij zich op een pad dat leidt naar nieuwe vriendschappen en liefde. Maar als alles perfect lijkt, ligt het verlies op de loer. Om dat te leren aanvaarden reist hij uiteindelijk naar Japan, op zoek naar de betekenis van het mysterieuze begrip wabi sabi.

Schrijver: Francesc Miralles
Oorspronkelijke titel: Wabi sabi
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022585092
Uitgever: Boekerij

Non-FictieHet labyrinth van het geluk

Het labyrint van het geluk is een inspirerende fabel over de zin van het leven Ariadne, een vrouw van drieëndertig, is verdwaald in een labyrint waaruit ze zichzelf pas kan bevrijden als ze de levensvragen beantwoordt die ze onderweg tegenkomt: wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naartoe? Waarom leef ik?

Ze moet allerlei obstakels overwinnen, tot ze uiteindelijk de vlinder van het licht volgt naar het midden van het labyrint, waar ze de vrijheid vindt. De zoektocht naar geluk is een van de constanten in de geschiedenis van de mensheid. Maar wat is geluk precies? Hoe kunnen we het bereiken? Deze betoverende fabel laat zien hoe wij ons van onze zorgen kunnen bevrijden. Het eindpunt van de reis ligt in jezelf.

* Geschreven door Francesc Miralles & Álex Rovira.

Schrijver: Francesc Miralles
Oorspronkelijke titel: El laberinto de la felicidad
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022551035
Uitgever: Forum
Ikigai

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai?

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld.

De auteurs vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om je eigen ikigai te vinden.

* Geschreven door Francesc Miralles & Héctor García.

Schrijver: Francesc Miralles
Oorspronkelijke titel: Ikigai
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022578452
Uitgever: Boekerij
Shinrin-yoku

Iedereen kent wel dat rozige gevoel na een mooie boswandeling. Of je nou een half uurtje een rondje loopt of een stevige wandeling maakt van een paar uur, in het bos zijn geeft ons een weldadig gevoel. Wat als je dat gevoel kan versterken? Wat als je zelfs gelukkiger wordt in je dagelijkse leven door nét iets meer te doen in het bos dan alleen wandelen?

De schrijvers van de bestseller Ikigai beschrijven in Shinrin-yoku de Japanse kunst van het "bosbaden'. Dit onontdekte geheim gaat over je onderdompelen in het bos: al je zintuigen inzetten om de helende kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Francesc Miralles en Héctor García geven je praktische adviezen en nemen je vervolgens mee in alle geestelijke en lichamelijke voordelen van Shinrin-yoku: minder stress, beter slapen en zelfs een langer en gelukkiger leven.

* Geschreven door Francesc Miralles & Héctor García.

Schrijver: Francesc Miralles
Oorspronkelijke titel: Shinrin-yoku
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584798
Uitgever: Boekerij
Vind je ikigai

We snappen het belang van onze ikigai, maar hoe vind je hem nou precies?

Een praktische gids waarmee je je ikigai kunt ontdekken en activeren, het concept uit de oude Japanse wijsheid die de wereld aan het veroveren is.

Na het ontdekken van het geheim voor een lang en gelukkig leven in Ikigai, ‘de reden van je bestaan’ of je ‘levenspassie’, keren Héctor García en Francesc Miralles terug naar de duizend jaar oude Japanse cultuur om een praktische methode te ontwikkelen waarmee je je levensdoelen kunt realiseren. Want hoe kun je je ikigai precies vinden? En als we onze ikigai hebben gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft?

In Vind je ikigai worden deze vragen beantwoord. Het boek biedt ver­schillende routes met praktische oefeningen waarmee je doelen naar de juiste eindbestemming worden gebracht. En tegelijkertijd zorgt deze methode ervoor dat je onderweg naar deze bestemming geluk en welzijn zult ervaren.

* Geschreven door Francesc Miralles & Héctor García.

Schrijver: Francesc Miralles
Oorspronkelijke titel: El método ikigai
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022581698
Uitgever: Boekerij