Boekenplank:
Kies

Boeken van Susie Moloney

Meer over Susie Moloney

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • De regenmaker - A dry spell
  • Geestverwanten - 362 Belisle Street

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe regenmaker
Al vier jaar lang lijdt de kleine plattelandsgemeente Goodlands onder extreme droogte. Aanvankelijk waren de verhoudingen tussen de plaatselijke bevolking en Karen Grange, filiaalhoudster van de enige bank ter plaatse, allerhartelijkst. Maar in de afgelopen dorre twee jaar moest Karen het ene na het andere bedrijf failliet verklaren en sluiten. Wanneer ze nu over straat loopt, willen haar voormalige klanten - boeren, winkeliers, graanhandelaren - haar zelfs niet meer groeten.

Ooit heeft Karen op televisie een interview gezien met een man die beweerde dat hij het kon laten regenen. In een opwelling van wanhoop heeft ze hem toen geschreven. Nu, een jaar later, wanneer ze haar brief allang weer is vergeten, staat hij op een avond vuil en slonzig op haar stoep. Tom Keatley, de regenmaker, is gekomen.

Voor niets gaat de zon op. Tom Keatley wil geld zien. Om het in Goodlands - de meest dorre plek die hij ooit heeft gezien - te laten regenen, eist hij een bedrag van $ 5000, de helft vooruit. Geld dat Karen, die zelf in een triest verleden al aanzienlijke schulden bij haar werkgever heeft opgebouwd, niet kan betalen. Tenzij ze bereid is zichzelf voor Goodlands op het spel te zetten. En voor Tom Keatley...
Schrijver: Susie Moloney
Oorspronkelijke titel: A dry spell
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022522752
Uitgever: Boekerij
Geestverwanten
Op het eerste gezicht lijkt Belisle Street 362 een leuk huis voor een aardige prijs. Toch lukt het makelaarster Glenn Darnley maar niet het te verkopen. Bij de bezichtigingen gaat er van alles mis. Kinderen zien vreemde mannen of verdwijnen plotseling.

Een leuk jong stel neemt het, maar gaandeweg slaat hun enthousiasme om in vrees. Wie bezoekt hun huis elke nacht? Waarom horen ze steeds muziek? Wat is er met de badkamer aan de hand? Ze gaan er halsoverkop vandoor. Na hun vertrek verkoopt Glenn het huis aan een gescheiden vrouw met een jonge zoon. Daarna aan een schrijver met een drankprobleem.

Geen van de nieuwe bewoners houdt het lang uit tussen de vier muren waar vreemde dingen gebeuren. Deuren die niet opengaan, rare vlekken op de muur, slepende geluiden op de zoldervloer en lichten die spontaan aanspringen. Wil het huis dat ze weggaan of dat ze voor altijd blijven?

Eén ding is duidelijk: om van dit huis een thuis te maken moet de eigenaar wel heel bijzonder zijn...
Schrijver: Susie Moloney
Oorspronkelijke titel: 362 Belisle Street
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022533529
Uitgever: Boekerij