Boekenplank:
Kies

Boeken van Nadine Monfils

Nadine Monfils is schrijfster, regisseuse en producente. Ze is vooral bekend om haar detectiveromans en thrillers, die meermaals bekroond werden. Ze gaf schrijflessen (onder andere in Franse gevangenissen), had een kunstgalerie in Brussel en was ook een tijdlang comédienne.

Meer over Nadine Monfils

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: België


Het dolle detectivewerk van Magritte en Georgette / Les folles enquêtes de Magritte et Georgette

  1. In Knokke! - À Knokke-le-Zoute
  2. Nu breekt mijn pijp! - Nom d'une pipe!
  3. De spoken van Brugge - Les Fantômes de Bruges
Het dolle detectivewerk van Magritte en Georgette / Les folles enquêtes de Magritte et Georgette

gedetailleerd overzicht

Het dolle detectivewerk van Magritte en Georgette / Les folles enquêtes de Magritte et GeorgetteIn Knokke!

Eindelijk, vakantie! Op naar Knokke!

De schilder René Magritte en zijn echtgenote Georgette doen zich tegoed aan al wat de Belgische kust te bieden heeft: ritjes met de gocart, garnaalkroketten en mosselen met friet. Maar bovenal genieten ze in hun comfortabele ligstoel van het strand.

Iets verderop kondigt het geblaf van hun hond Loulou het einde van de rust aan. Zij heeft in het zand een hand opgegraven. Een buitenkans voor René en Georgette, die zich verlustigen in hun favoriete bezigheid: de moordenaar opsporen.

Schrijver: Nadine Monfils
Oorspronkelijke titel: À Knokke-le-Zoute
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464102406
Ebook: 9789464102413
Uitgever: Horizon
Nu breekt mijn pijp!

De jaren 1950, toen Brussel oh la la en olijk was.

De bekende schilder René Magritte - bolhoed, donker pak en een eeuwige pijp tussen de lippen - wordt aan de tramhalte getroffen door de verschijning van een jonge vrouw in een bloemetjesjurk. Terug thuis vertelt hij over dit visioen aan zijn echtgenote Georgette en vereeuwigt hij de jonge vrouw op doek.

Enkele dagen later wordt diezelfde vrouw vermoord teruggevonden, met een geparfumeerde liefdesbrief en een boeket seringen. René en Georgette, beiden begiftigd met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, besluiten op onderzoek uit te gaan.

Schrijver: Nadine Monfils
Oorspronkelijke titel: Nom d'une pipe!
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464102437
Ebook: 9789464102444
Uitgever: Horizon
De spoken van Brugge

De schilder René Magritte en zijn echtgenote Georgette worden gewekt door hun schoonmaakster Carmen. Ze is in alle staten! De arme vrouw, die ook voor hun buurman Charles Bogaert werkt, struikelde over zijn lijk. Maar wanneer het trio bij zijn huis aankomt, is het lichaam verdwenen, samen met Magrittes schilderij Le principe du plaisir, dat in Bogaerts bezit was.

Hun onderzoek leidt hen naar Brugge, een zonderlinge parel met kanalen waar stille spoken dwalen. René, Georgette en hun hond Loulou proberen in het winterse Venetië van het Noorden alle puzzelstukjes in elkaar te passen.

Schrijver: Nadine Monfils
Oorspronkelijke titel: Les Fantômes de Bruges
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464102772
Ebook: 9789464102789
Uitgever: Horizon