Boekenplank:
Kies

Boeken van Marlo Morgan

Meer over Marlo Morgan

Genre: Roman

Geboren: 1937

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Kinderen van het Echte Volk - Message from forever

Non-Fictie

  • Australië op blote voeten - Mutant message down under

gedetailleerd overzicht

OverzichtKinderen van het Echte Volk
Kinderen van het Echte Volk is het verhaal van de Aboriginaltweeling Geoff en Beatrice, die na hun geboorte wreed van hun moeder en van elkaar worden gescheiden.

Geoff wordt geadopteerd door een Amerikaans echtpaar, dat de opvoeding van dit 'primitieve kind' niet anders beschouwt dan als het vervullen van een christelijke plicht. Hij wordt echter geheel aan zijn lot overgelaten en groeit kansloos op in een vreemde omgeving, zonder zorg of liefde en zonder enig besef van zijn identiteit en culturele achtergrond.

Beatrice wordt opgenomen in een katholiek weeshuis, waar zij jarenlang het mikpunt is van agressie en racisme, maar waar zij alle kwellingen doorstaat en uiteindelijk haar bescheiden plaats in de schaduw weet veilig te stellen. In tegenstelling tot haar broer is Beatrice nieuwsgierig naar haar afkomst, en wanneer ze de kans krijgt om met een groep Aboriginals een 'walkabout' te maken, grijpt ze die met beide handen aan.

Van de Aboriginals leert Beatrice de lessen van 'altijd', de tijd die niet ophoudt bij leven of dood. Ze ontdekt de cultuur en de wijsheid van haar voorvaderen en vindt ten slotte inzicht in de wortels van haar eigen bestaan.

De reis naar haar oorsprong duurt uiteindelijk dertig jaar. Haar werk brengt haar dan in contact met Geoff. Zonder op de hoogte te zijn van de familieband die er tussen hen bestaat, ontstaat tussen beiden een hecht contact, waarin hun wederzijdse verhalen en ervaringen hen leiden naar zelfinzicht, groei en persoonlijke identiteit...
Schrijver: Marlo Morgan
Oorspronkelijke titel: Message from forever
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022984260
Uitgever: Bruna

Non-FictieAustralië op blote voeten
Marlo Morgan krijgt een unieke kans een buitengewone reis te maken, waarmee een levenslange wens in vervulling gaat. Ze gaat in op wat een onschuldige uitnodiging voor een feestlunch lijkt te zijn, maar wat uitmondt in een trektocht van drie maanden op blote voeten door het meest ontoegankelijke deel van Australië.

Met een groep van zo'n zestig Aboriginals gaat Marlo op walkabout, een trektocht zonder een van tevoren vastgesteld doel en zonder tijdslimiet. Al haar aardse bezittingen moet ze afgeven. Als bescherming tegen de brandende zon krijgt ze niet meer dan een simpele lap om zich heen. Het eten bestaat voornamelijk uit larven, rupsen en andere insecten. Ondanks haar onervarenheid wordt ze na een paar weken aangewezen als leidster van de groep. Prompt moet de groep, die zonder bagage reist, het dagenlang zonder voedsel of water stellen...

De Aboriginals beschouwen zichzelf als oermensen en zien westerlingen als afwijkingen, 'mutanten'. Marlo ontdekt tijdens de tocht dat deze benaming heel toepasselijk is. Ook begint ze te begrijpen waarom de Aboriginals bewust niet in de westerse samenleving willen integreren. Ze krijgt van deze fascinerende en zwijgzame mensen een ontroerende en inspirerende boodschap mee. Voor alle 'mutanten'...

* Noot: Over de echtheid en juistheid van dit 'reisverslag' van Marlo Morgan is nogal wat controverse ontstaan. De Aboriginals ervaren het boek als racistisch en beledigend en nemen afstand van de inhoud van het boek.
Schrijver: Marlo Morgan
Oorspronkelijke titel: Mutant message down under
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022982105
Uitgever: Bruna