Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Morgan

Meer over Robert Morgan

Genre: Roman

Geboren: 1944

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Robert Morgan


Overzicht

  • Vallei van de hoop - Gap Creek

Ginny Powell

  1. Geest van verlangen - The truest pleasure
  2. Voorbij de rivier - This rock

gedetailleerd overzicht

OverzichtVallei van de hoop
De zeventienjarige Julie Harman werkt even hard als een man, zo hard dat ze soms niet meer kan stoppen. Ze kapt hout, slacht varkens, zaait en oogst, en verzorgt de zieken. Er is zoveel te doen.

Julies broertje sterft in haar armen. Daarna overlijdt haar vader. In hetzelfde jaar wordt ze verliefd op de achttienjarige Hank Richards. Binnen een maand zijn Hank en Julie getrouwd en vertrekken ze naar het geïsoleerde bergdorp Gap Creek in South Carolina.

Ze hebben geen idee van de rampen en ontberingen die hen daar te wachten staan. Tijdens het eerste tumultueuze jaar van haar huwelijk beleeft Julie vele teleurstellingen maar ook triomfen. Haar strijd met de natuur bereikt een dramatisch hoogtepunt. Zal haar liefde voor haar echtgenoot chaos en gekte kunnen weerstaan?
Schrijver: Robert Morgan
Oorspronkelijke titel: Gap Creek
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044302455
Uitgever: The House of Books

Ginny PowellGeest van verlangen
Ginny en Tom trouwen vooral om praktische redenen. Tom wil eigen land hebben en Ginny kan de boerderij van haar vader niet alleen beheren. Hun relatie begint zonder al te hoog gespannen verwachtingen.

Toch kennen ze ogenblikken van groot geluk, want Tom is een harde werker en een goede minnaar. Hun eensgezindheid wordt alleen bedreigd door het feit dat Ginny een trouwe bezoekster is van pinkstersamenkomsten. Onder invloed van rondtrekkende predikers valt ze in de Geest, spreekt ze in tongen en raakt ze buiten zichzelf. Tom heeft daar geen goed woord voor over en bij elke volgende samenkomst komt hun huwelijk opnieuw onder druk te staan. Pas wanneer Tom ziek wordt, en de dokter hem niet kan genezen, beseft Ginny waar ze werkelijk naar verlangt.

Robert Morgan heeft in Geest van verlangen de zoektocht naar het ware geluk op een herkenbare en beeldende manier beschreven. In het spanningsveld tussen gevoel en verstand, tussen vrijheid en discipline, tussen woord en daad, ontstaat een liefdesverhaal dat zo oud en waar en mooi is als de bergen waartussen het zich afspeelt.
Schrijver: Robert Morgan
Oorspronkelijke titel: The truest pleasure
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789460050060
Uitgever: Brandaan
Voorbij de rivier
De weduwe Ginny Powell woont op haar geïsoleerde boerderij in North Carolina. Zij probeert haar twee zoons tot eerzame mensen op te voeden. Moody, de oudste, wil echter niet deugen. Hij is snel met zijn mes, drinkt en gokt. Zijn drie jaar jongere broer Muir heeft een zachtaardig karakter. Hij lijdt hevig onder Moody's stelselmatige pesterijen.

Ginny kan er niets aan doen dat haar jongste zoon haar liever is. Zij helpt hem bij zijn ambitieuze pogingen een levensdoel te vinden en begrijpt zijn frustraties. Moody, verbitterd door de dood van zijn vader en jaloers op Muir, wordt steeds wilder. Al haar pogingen ten spijt moet Ginny toezien hoe haar twee kinderen regelrecht op een tragische confrontatie lijken af te stormen.
Schrijver: Robert Morgan
Oorspronkelijke titel: This rock
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044307139
Uitgever: The House of Books