Boekenplank:
Kies

Boeken van Clare Morrall

Meer over Clare Morrall

Genre: Roman

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De taal van anderen - The language of others
  • Een explosie van kleuren - Astonishing splashes of colour
  • Natuurlijke vlucht van de menselijke geest - Natural flights of the human mind

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe taal van anderen

Jessica vindt zichzelf niet raar. Ze ziet de wereld alleen vanuit een ander perspectief...

Voor Jessica Fontaine is de wereld een onbegrijpelijke en soms zelfs angstwekkende plek. Als kind is ze alleen tevreden wanneer ze piano kan spelen of rond kan lopen in de lege ruimtes van het vervallen buitenhuis van haar ouders.

Vijfentwintig jaar later is ze gescheiden, woont ze samen met haar volwassen zoon en blijft ze behoefte hebben aan fysieke en emotionele ruimte. Als haar gewelddadige ex-man weer ten tonele verschijnt, is dat een van de eerste verrassingen die haar te wachten staan, en haar huidige leven, maar ook haar herinneringen aan het verleden veranderen.

Schrijver: Clare Morrall
Oorspronkelijke titel: The language of others
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041413383
Uitgever: Ambo | Anthos
Een explosie van kleuren

Kitty is een vrouw van begin dertig, opgevoed door haar artistieke vader en vier oudere broers. Ze heeft weinig herinneringen aan vroeger - aan haar moeder, die door een verkeersongeluk om het leven is gekomen, of aan haar oudere zus, die op jonge leeftijd van huis is weggelopen.

Welk familiegeheim maakt dat Kitty's broers zo vaag blijven over het verleden? En waarom ontwijkt haar vader haar vragen?

Terwijl de puzzelstukjes van haar verleden langzaam op hun plek vallen, wordt Kitty's emotionele belevingswereld steeds beklemmender en dreigt ze de greep op haar leven totaal te verliezen.

Schrijver: Clare Morrall
Oorspronkelijke titel: Astonishing splashes of colour
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041408822
Uitgever: Ambo | Anthos
Natuurlijke vlucht van de menselijke geest

Peter Straker woont in een vuurtoren aan de kust van Devon. Zijn dagindeling wordt bepaald door de zee en het weer. Hij praat nooit - behalve in zijn dromen. Daarin spreekt hij met 78 mensen die 24 jaar geleden zijn omgekomen bij een tragisch treinongeluk.

Op zijn zorgvuldig in stand gehouden eenzaamheid wordt inbreuk gemaakt als Imogen Doody - een vrouwelijke conciërge met een zwaar verleden - een verwaarloosde cottage in het nabijgelegen dorp erft. Tegen zijn wil, en die van haar, raakt hij betrokken bij het renoveren van het huis.

En als de 25ste herdenking van het afschuwelijke ongeluk nadert, verzamelt een andere groep zich om Peters twijfelachtige rust te verstoren.

Schrijver: Clare Morrall
Oorspronkelijke titel: Natural flights of the human mind
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041410139
Uitgever: Ambo | Anthos