Boekenplank:
Kies

Boeken van Brian Morrison

Meer over Brian Morrison

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Dodelijk pact - Atonement
  • Gegijzeld - Blood brother
  • Genadeloos - A cause for dying

gedetailleerd overzicht

OverzichtDodelijk pact
Een man werpt zich van de 23e verdieping. Zelfmoord. Of... moord?

Parijs maakt zich op om de Tweede Wereldoorlog te herdenken: vijftig jaar geleden werden de gehate nazi's verdreven. Voorbereidingen die echter worden overschaduwd door agressieve uitingen van nieuwe groeperingen met extreme opvattingen.

Bill Duvall, een Amerikaanse kunsthandelaar, verneemt tot zijn grote verbijstering dat zijn boezemvriend, Ahmed Bengana, zoon van Noord-Afrikaanse immigranten, zichzelf op gruwelijke wijze van het leven heeft beroofd: hij heeft zich van de Tour Montparnasse geworpen. Uit het raam van het privékantoor van de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christian Vadon, op de 23e verdieping.

Bill doet Ahmeds vader de plechtige belofte dat hij de raadsels rondom diens zoons dood zal onderzoeken. Samen met Keltum, Ahmeds jongere zuster, een fanatieke moslimfundamentaliste. Wat Bill niet beseft, is dat hij zich hiermee waagt in een dodelijk netwerk...
Schrijver: Brian Morrison
Oorspronkelijke titel: Atonement
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022982259
Uitgever: Bruna
Gegijzeld
Beiroet: chaos en oorlogsgeweld. Een vrouw alleen, in strijd met terroristen...

Michael Colter, een Amerikaanse ontwikkelingswerker in Beiroet, wordt gegijzeld door de Islamitische Revolutionaire Factie, een volslagen onbekend groepje Libanese vrijheidsstrijders. Met deze gijzeling wil de groep de Amerikaanse regering dwingen haar Midden-Oostenpolitiek te wijzigen. Om hun eisen kracht bij te zetten, laten de strijders twee vingers van Michael bij de Amerikaanse ambassade bezorgen. Een paar dagen later volgt zijn linkeroor...

Maar de verkiezingen staan voor de deur en de president van de VS is niet happig op maatregelen die zijn imago zouden kunnen schaden. Er gebeurt dus niets.

Reden voor Julia Colter, Michaels zuster en journaliste bij de The New York Times, om zelf in te grijpen. Woedend en gefrustreerd reist zij af naar Libanon, een verscheurd land waar het gevaar om elke hoek loert. In de chaos van Beiroet loopt elk spoor dat zij volgt aanvankelijk dood. Totdat zij een gruwelijke waarheid ontdekt en moet rennen voor haar eigen leven...
Schrijver: Brian Morrison
Oorspronkelijke titel: Blood brother
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789022982389
Uitgever: Bruna
Genadeloos
Haar dood was zinloos. Wraak vormt nu zijn levensdoel...

Midden in de Egyptische woestijn bereikt olieboorder Mike Scanlon het bericht dat een einde maakt aan al zijn toekomstdromen: in Londen heeft tussen agenten van de Britse inlichtingendienst en de IRA een bloedige schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is een onschuldige voorbijgangster om het leven gekomen: zijn vriendin Allix, met wie hij enkele weken later zou trouwen en die van hun kind in verwachting was.

Teruggekeerd in Londen stuit Mike op een onneembare muur van juridische onwil bij zijn pogingen de moordenaars van Allix te achterhalen en achter de tralies te krijgen. In zijn verbittering en woede besluit hij zelf de jacht op de daders te openen, met als enige doel hen te doden - hoe dan ook.

Onder valse voorwendselen weet Mike door te dringen in de schimmige kringen van het Londense IRA-verzet. Als fanatieke collaborator met een uitmuntende wapenkennis weet hij de terroristische organisatie overtuigend te infiltreren - tot in de allerhoogste, gevaarlijkste geledingen. Maar zijn doel verliest hij daarbij nimmer uit het oog.
Schrijver: Brian Morrison
Oorspronkelijke titel: A cause for dying
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022982143
Uitgever: Bruna