Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Michael Mortimer

Boeken van Michael Mortimer

Michael Mortimer is het pseudoniem voor de auteurs Daniël Sjölin en Jerker Virdborg. Daniël Sjölin (1977) is een veelgeprezen literair auteur, tv-presentator en recensent. Jerker Virdborg (1971) is auteur en cultuurjournalist.

Meer over Michael Mortimer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Daniël Sjölin, Jerker Virdborg

Geboorteland: Zweden


De Maagdensteen

  1. De Maagdensteen - Jungfrustenen
  2. Blauwe vlinders - Fossildrottningen

gedetailleerd overzicht

De MaagdensteenDe Maagdensteen

Stockholm. De grootmoeder van studente Ida Nordlund belt uit Moskou en verzoekt haar kleindochter met klem een mysterieus kistje te verbergen. Om het in ontvangst te nemen moet Ida naar het Nobelprijsgala, waar de beroemde natuurkundige Lobov het haar zal overhandigen. Dat plan krijgt een fatale wending wanneer Lobov, nadat hij Ida het kistje heeft gegeven, een gruwelijke dood sterft te midden van alle genodigden.

Het kistje bevat een steen met buitengewoon krachtige eigenschappen: de zogeheten Maagdensteen, die in 1769 werd ontdekt door een leerling van Carl Linnaeus en die de visie op de natuur aan het wankelen bracht.

Ida, die het kistje nu in haar bezit heeft, wordt het doelwit van een koortsachtige klopjacht - een internationale politiemacht zit haar op de hielen, alsmede een schimmig netwerk van onderzoekers. Die laatsten hebben er alles voor over om in het bezit te komen van de steen. En daarbij schuwen ze geen geweld.

Schrijver: Michael Mortimer
Oorspronkelijke titel: Jungfrustenen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400504271
Ebook: 9789044972061
Uitgever: Bruna
Blauwe vlinders

In een Kremlinarchief in Moskou doen studente Ida Nordlund, haar grootmoeder Alma en steun en toeverlaat Lasse een ongelooflijke vondst. Tussen oude Sovjetdocumenten treffen ze de zogeheten Stalin-steen aan. Deze geheimzinnige steen past naadloos aan de Maagdensteen, een steen met zeer krachtige, mysterieuze krachten die Ida, Alma en Lasse in hun bezit hebben.

Op zoek naar de het geheim achter de fossiele stenen, reizen de drie af naar de verboden zone rond de kerncentrale van Tsjernobyl. Hier woonde Ida's moeder Eva nadat ze haar dochter verliet - een plaats die ze het 'Paradijs' noemde en waar, doordat de mensen het gebied na de kernramp van dertig jaar geleden massaal hebben ontvlucht, de rijkste fauna van Europa leeft.

Eva's huis is verlaten, maar de aanwezigheid van Ida, Alma en Lasse blijkt toch te zijn opgemerkt. Een groep wetenschappers heeft het op de stenen gemunt en laat zich er door niets of niemand van weerhouden om ze in bezit te krijgen.

Schrijver: Michael Mortimer
Oorspronkelijke titel: Fossildrottningen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400504288
Ebook: 9789044972078
Uitgever: Bruna