Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Moss

Sarah Moss (Schotland) is schrijver, reisverhalenschrijver en academicus. Ze geeft lezingen aan de universiteit van Warwick en woont in het prachtige Cornwall.

Meer over Sarah Moss

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sarah Moss


Overzicht

  • De val - The fell
  • Doorwaakte nachten - Night waking
  • Geestgrond - Ghost wall
  • Koude aarde - Cold earth
  • Zomerwater - Summerwater

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe val

Een verhaal over compassie en menselijkheid, en over wat er nodig is om te overleven...

In de schemer van een novemberavond in 2020 glipt een vrouw haar tuinhek uit en begint de klim heuvelopwaarts. Op de helft van een veertien dagen lange quarantaine kan Kate niet meer: de bedompte lucht in haar kleine huisje, de lockdown wordt haar te veel. En rond deze tijd is de hei daarboven toch verlaten. Geen mens die het hoeft te weten.

Maar Kates buurvrouw Alice ziet haar, en Matt, Kates zoon, merkt algauw dat ze er niet is. Kate, die alleen maar een korte wandeling in haar eentje had willen maken - even frisse lucht - komt ten val en raakt ernstig gewond. Wat begon als een stiekem uitje mondt uit in een regelrechte reddingsoperatie in de bergen...

Schrijver: Sarah Moss
Oorspronkelijke titel: The fell
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083233864
Ebook: 9789083255170
Uitgever: Orlando
Doorwaakte nachten
Historica Anna Bennett moet nodig werken aan haar proefschrift over de opvoeding van kinderen door de eeuwen heen. Ze heeft echter ook een peuter die nog geen nacht doorslaapt, een veeleisende zevenjarige zoon én ze is getrouwd met een bioloog die hen heeft meegenomen naar het afgelegen eiland Colsay om daar papegaaiduikers te tellen.

Dan ontdekt Anna tijdens het tuinieren het skelet van een baby in de tuin van hun huis, en op de zolder vindt ze een stapel brieven die rond 1870 zijn geschreven door May, een jonge vroedvrouw die naar het eiland is gestuurd om de grote babysterfte tegen te gaan.

Ze raakt meer en meer geobsedeerd door deze ontdekkingen en vraagt zich zelfs af of haar schoonfamilie meer weet over de overleden baby. Ondanks de tegenwerking die zij ervaart is Anna vastbesloten het mysterie van de overleden baby te ontrafelen.
Schrijver: Sarah Moss
Oorspronkelijke titel: Night waking
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047202097
Ebook: 9789047202547
Uitgever: Artemis
Geestgrond

Bij wijze van archeologisch experiment leven Silvie en haar ouders een zomer lang in een hut in Northumberland. Onder leiding van een professor proberen ze samen met enkele studenten te leven van wat de natuur te bieden heeft.

Silvie's vader is een moeilijke en wispelturige man met een obsessie voor het leven in de IJzertijd. Zonder concessies wil hij het harde bestaan van vroeger zo waarheidsgetrouw mogelijk imiteren.

In haar dromen wordt Silvie achtervolgd door een veenmeisje dat duizenden jaren geleden in het moeras leefde en werd geofferd door haar eigen familieleden.

Naarmate de zomer verstrijkt en iedereen opgaat in de oude rituelen, nadert het experiment een angstaanjagende climax.

Schrijver: Sarah Moss
Oorspronkelijke titel: Ghost wall
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789493081161
Ebook: 9789493081178
Uitgever: Orlando
Koude aarde
Nina vertrekt aan het begin van de zomer met een team van zes jonge archeologen naar een uithoek van Groenland, in de hoop sporen te vinden van oude Vikingnederzettingen. Terwijl de onderzoekers vorderen met de opgravingen op een oude begraafplaats, grijpt een geheimzinnig virus om zich heen in de rest van de wereld. De internetverbinding valt weg en de archeologen hebben geen idee wat er in de buitenwereld gaande is.

Nina heeft ondertussen angstaanjagende dromen over wat er op de archeologische vindplaats is gebeurd, en ze raakt er steeds meer van overtuigd dat ze 's nachts stemmen en voetstappen hoort bij hun tentenkamp. Ze begint zich af te vragen of ze er wel goed aan doen de oude begraafplaats te verstoren.

Wanneer het erop begint te lijken dat het vliegtuig dat hen zou halen niet komt opdagen en zij een koude en geïsoleerde winter tegemoet gaan, stapelen de irritaties zich op en valt de groep langzaam uiteen.
Schrijver: Sarah Moss
Oorspronkelijke titel: Cold earth
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047201083
Ebook: 9789047201434
Uitgever: Artemis
Zomerwater

Op de langste dag van de zomer zitten twaalf mensen met hun gezinnen binnen opgesloten in hun huisjes op een verouderd Schots vakantiepark. Door de eindeloze regen valt er weinig te doen, behalve door het raam kijken naar de buren.

Een hardloopster rent alsof ze op de vlucht is; een gepensioneerd echtpaar denkt met weemoed terug aan reeds lang vertrokken eigenaren; een tiener trotseert in zijn eentje in een kajak het ruwe water van het loch.

Allemaal gaan ze op in hun eigen wereld, maar gaandeweg worden ze steeds alerter op de kleine gemeenschap die ze vormen. Eén huishouden in het bijzonder - een moeder en dochter met de verkeerde schoenen en zonder de juiste manieren - begint de aandacht van de rest te trekken. De spanning loopt op en iedereen kijkt toe, zich onbewust van het noodlot dat hun te wachten staat wanneer het donker eindelijk valt.

Zomerwater is een overweldigend verhaal dat zich afspeelt in de Schotse hooglanden, een verpletterende verkenning van het menselijk vermogen tot compassie én wreedheid.

Schrijver: Sarah Moss
Oorspronkelijke titel: Summerwater
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789083104386
Ebook: 9789083104393
Uitgever: Orlando