Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Moss

Sarah Moss (Schotland) is schrijver, reisverhalenschrijver en academicus. Ze geeft lezingen aan de universiteit van Warwick en woont in het prachtige Cornwall.

Meer over Sarah Moss

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1975

Verenigd Koninkrijk

Website: http://www.sarahmoss.org

Overzicht
  • Doorwaakte nachten - Night waking
  • Koude aarde - Cold earth

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Doorwaakte nachten
Historica Anna Bennett moet nodig werken aan haar proefschrift over de opvoeding van kinderen door de eeuwen heen. Ze heeft echter ook een peuter die nog geen nacht doorslaapt, een veeleisende zevenjarige zoon én ze is getrouwd met een bioloog die hen heeft meegenomen naar het afgelegen eiland Colsay om daar papegaaiduikers te tellen.

Dan ontdekt Anna tijdens het tuinieren het skelet van een baby in de tuin van hun huis, en op de zolder vindt ze een stapel brieven die rond 1870 zijn geschreven door May, een jonge vroedvrouw die naar het eiland is gestuurd om de grote babysterfte tegen te gaan.

Ze raakt meer en meer geobsedeerd door deze ontdekkingen en vraagt zich zelfs af of haar schoonfamilie meer weet over de overleden baby. Ondanks de tegenwerking die zij ervaart is Anna vastbesloten het mysterie van de overleden baby te ontrafelen.
Schrijver: Sarah Moss
Oorspronkelijke titel: Night waking
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789047202097
Ebook: 9789047202547
Uitgever: Artemis
Koude aarde
Nina vertrekt aan het begin van de zomer met een team van zes jonge archeologen naar een uithoek van Groenland, in de hoop sporen te vinden van oude Vikingnederzettingen. Terwijl de onderzoekers vorderen met de opgravingen op een oude begraafplaats, grijpt een geheimzinnig virus om zich heen in de rest van de wereld. De internetverbinding valt weg en de archeologen hebben geen idee wat er in de buitenwereld gaande is.

Nina heeft ondertussen angstaanjagende dromen over wat er op de archeologische vindplaats is gebeurd, en ze raakt er steeds meer van overtuigd dat ze 's nachts stemmen en voetstappen hoort bij hun tentenkamp. Ze begint zich af te vragen of ze er wel goed aan doen de oude begraafplaats te verstoren.

Wanneer het erop begint te lijken dat het vliegtuig dat hen zou halen niet komt opdagen en zij een koude en geïsoleerde winter tegemoet gaan, stapelen de irritaties zich op en valt de groep langzaam uiteen.
Schrijver: Sarah Moss
Oorspronkelijke titel: Cold earth
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789047201083
Ebook: 9789047201434
Uitgever: Artemis