Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonas Moström

Jonas Moström studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Uppsala. Hij combineert het schrijven met zijn werk als huisarts in een medisch centrum in Stockholm, de stad waar hij met zijn gezin woont.

Meer over Jonas Moström

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Zweden

Website: Jonas Moström


Nathalie Svensson

  1. Dodelijk dichtbij - Himlen är alltid högre
  2. Dominomoord - Dominodöden
  3. Middernachtsmeisjes - Midnattsflickor
  4. Tot de dood ons scheidt - Trogen intill döden

gedetailleerd overzicht

Nathalie SvenssonDodelijk dichtbij

Wat zou jij doen als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt?

Psychiater Nathalie Svensson ondersteunt de politie van Stockholm bij bijzonder zware misdrijven. Wanneer op een nacht haar minnaar, de beroemde acteur Rickard Ekengård, op straat wordt doodgeschoten kan ze echter alleen maar machteloos toekijken: hij bloedt dood in haar armen.

Nathalie waant zich meteen weer in de nachtmerrie die haar jaren in zijn greep heeft gehad; tien jaar geleden werd haar toenmalige vriend namelijk vermoord. Ze besluit op eigen houtje op onderzoek te gaan en dat stuit iemand tegen de borst: Nathalie krijgt dreigbrieven en denkt dat ze wordt achtervolgd. Is er een verband tussen de twee moorden? Of was zij het eigenlijke doelwit?

Schrijver: Jonas Moström
Oorspronkelijke titel: Himlen är alltid högre
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026349614
Ebook: 9789026349621
Uitgever: Ambo | Anthos
Dominomoord

Waar kun je nog op vertrouwen als je instincten je in de steek laten?

Arts Thomas Hoffman wordt vermoord aangetroffen diep in de bossen van Noord-Zweden. Alles wijst erop dat hij enkele dagen voor zijn dood werd vastgehouden en gemarteld. Kort na de vondst van het lichaam blijkt dat een collega van Hoffman spoorloos is verdwenen, alleen een naamplaatje en een dominosteen zijn achtergelaten in het ziekenhuis. Het lijkt erop dat hij een slachtoffer van dezelfde dader is.

Psychiater Nathalie Svensson wordt gesommeerd om naar Sundsvall te komen om de moord en de verdwijning te onderzoeken. Dan blijkt dat haar eigen zus de ontvoerde arts als laatste heeft gezien. Zou zij meer weten dan ze laat blijken?

Schrijver: Jonas Moström
Oorspronkelijke titel: Dominodöden
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026355066
Ebook: 9789026355073
Uitgever: Ambo | Anthos
Middernachtsmeisjes

Wie is het volgende slachtoffer?

In de universiteitsstad Uppsala wordt het voorjaarsfeest Walpurgisnacht uitbundig gevierd, de studenten zijn uitgelaten. De festivalsfeer wordt echter bruut verstoord wanneer het lichaam van een student wordt gevonden in een van de oudste collegezalen van de universiteit - het anatomisch theater. Ze is gewurgd. Eerder al waren er verschillende blonde vrouwen aangevallen. Er zijn veel overeenkomsten tussen de slachtoffers: het zijn studenten van ongeveer dezelfde leeftijd die ook qua uiterlijk op elkaar lijken.

De lokale politie wil een daderprofiel aanmaken en roept de hulp in van psychiater Nathalie Svensson, lid van de daderprofielgroep. Inspecteur Johan Axberg staat haar bij. De tijd dringt, want zolang de moordenaar vrij rondloopt is geen enkele jonge vrouw in Uppsala veilig.

Schrijver: Jonas Moström
Oorspronkelijke titel: Midnattsflickor
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026361234
Ebook: 9789026361241
Uitgever: Ambo | Anthos
Tot de dood ons scheidt

Wanneer slaat de seriemoordenaar weer toe?

De vijfentwintigjarige nationale voetbalspeler Henrik Borg wordt dood aangetroffen in zijn bed in zijn zomerhuisje net buiten Ystad, Zuid-Zweden. Alles wijst erop dat hij een natuurlijke dood stierf. Eén detail stelt de politie echter voor een raadsel: tussen zijn handen op zijn borst ligt een blauwe roos. In dezelfde week worden nog twee slachtoffers aangetroffen in dezelfde pose - een piloot in Kiruna en een danser.

Nathalie Svensson onderbreekt haar vakantie om de daderprofielgroep van de rijksrecherche te helpen. Wanneer het volgende slachtoffer een bekende van hoofdinspecteur Johan blijkt, sluit deze zich aan. Ze gaan op jacht naar de onberekenbare seriemoordenaar. Wat verbond de doden tijdens hun leven? Waarom moesten ze dood? En: waar zal de moordenaar vervolgens toeslaan?

Schrijver: Jonas Moström
Oorspronkelijke titel: Trogen intill döden
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026365713
Ebook: 9789026365720
Uitgever: Ambo | Anthos