Boekenplank:
Kies

Boeken van Bertina Mulder

Meer over Bertina Mulder

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Nederland

Website: Bertina Mulder


Overzicht

  • De rode magneet
  • De Veluwse verdwijning
  • Wisselwerking

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe rode magneet
Vier astronauten, twee mannen en twee vrouwen, vertrekken naar Mars om een nieuwe kolonie te starten. De mensen op aarde volgen de ontwikkelingen via het commerciële tv-programma ‘De Rode Magneet’, maar de beelden worden gemanipuleerd om de kijkcijfers hoog te houden. Wat is echt en wat niet?

Voor- en tegenstanders van de kolonisatie roeren zich. Zijn de problemen die zich voordoen tijdens de reis een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico’s? Of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land?
Schrijver: Bertina Mulder
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492179968
Ebook: 9789492883094
Uitgever: Paris Books
De Veluwse verdwijning

Als je een rouwadvertentie leest, twijfel je er niet aan dat die persoon overleden is. Zelfs niet als de datum van de krant gelijk is aan diens overlijdensdatum. Maar stel dat je de enige nabestaande bent en niemand je heeft ingelicht? En stel dat er staat dat je overleden tante weduwe was, terwijl haar man een paar weken geleden nog springlevend was?

Het overkomt Teus. Samen met zijn vriendin Babs gaat hij op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante.

Schrijver: Bertina Mulder
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492883780
Ebook: 9789492883896
Uitgever: Paris Books
Wisselwerking
Sjoerd, een student journalistiek, organiseert voor zijn afstudeerproject een flashmob die geregistreerd wordt met de drone van zijn vriend Zom. Social media en webtechniek staan in de snelle wereld van de jongeren centraal, maar ook vriendschap en een voorzichtige coming-out. Op het plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt de oude man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Met dit cadeau wil hij een fout uit hun verleden goedmaken.

De werelden van Sjoerd en Arend lijken mijlenver uit elkaar te staan, maar op de dag van de flashmob ontstaat er een bijzondere wisselwerking. Contrasten maken plaats voor overeenkomsten: hun zoektocht naar liefde, acceptatie en vergeving. Uiteindelijk blijken ze meer met elkaar verbonden te zijn dan ze wisten.

Schrijver: Bertina Mulder
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492179548
Ebook: 9789492179555
Uitgever: Paris Books