Boekenplank:
Kies

Boeken van David Mulder

David Mulder werkt als schrijver en (snel)dichter.

Meer over David Mulder

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland

Website: David Mulder


Overzicht

  • Bruiloften en partijen
  • Hexum
  • Pooldrift

Jeugdboeken

  • Aartsrivalen
Jeugdboeken

gedetailleerd overzicht

OverzichtBruiloften en partijen
Julius groeit op in de jaren '70, op een boerderij. Zijn moeder werkt bij een bibliotheek, brandt veel kaarsen en gaat steeds raarder koken - wat zijn norse vader naar de snackbar en het café drijft. Julius spiegelt zich aan Jelle, een zanger en de vriend van zijn zus, en als Jelle iets overkomt veroorzaakt dat een trauma dat hem de rest van zijn leven zal achtervolgen. Als hij volwassen is heeft hij het niet verder geschopt dan tweederangs pianist, die speelt bij de opening van een casino of op feestjes waar het maar niet gezellig wil worden.

Zijn verhaal - en uiteindelijke ondergang - wordt verteld vanuit verschillende perspectieven: dat van Marnix, een plattelandsdokter; Sergio, een impresario; Esther, een zangeres en Cindy, de dochter van een Elvis-imitator. Ook deze personages bewegen zich veelal in het circuit van B-artiesten en treurige partycentra, en ook hun levens worden gekenmerkt door dromen van roem en het verlies van idealen.
Schrijver: David Mulder
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041407863
Uitgever: Ambo | Anthos
Hexum
Manfred Buyvoets komt onverwachts zijn jeugdvriendin Morak tegen, die hij dertig jaar niet heeft gezien. Dit gebeurt aan de vooravond van de veelbesproken schaaktweekamp om de wereldtitel, waar hij als secondant van de uitdager, de even briljante als maniakale Carlos Castella, bij betrokken is.

Als kind hadden Manfred en Morak een symbiotische relatie, tijdens het samenwoonexperiment van hun ouders op een boerderij in Hexum. Dat de kinderen na het jammerlijk mislukken van het experiment abrupt uit elkaar zijn gehaald, heeft hun beider levens dramatisch beïnvloed.
Schrijver: David Mulder
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041410269
Uitgever: Ambo | Anthos
Pooldrift
Krijn is een dromer. Het liefst brengt hij zijn gemoed in een sluimertoestand. Hij slijt zijn dagen op een eiland, ver weg van de verantwoordelijkheden die hem in Nederland te veel werden. Pogingen tot zelfanalyse verzanden in beschuldigingen aan het adres van anderen, die hij verantwoordelijk houdt voor zijn waterige persoonlijkheid.

Als hij met zijn Afrikaanse vriend Fumbe een reis door de binnenlanden van het eiland onderneemt, op zoek naar een verlichte meester, blijkt hoezeer Krijn daadkracht mist. Zijn zoektocht naar antwoorden leidt tot een schokkende ontknoping.

David Mulder schreef met Pooldrift een indringende en ontregelende roman. Met zijn krachtige beelden en poëtische zinnen sleurt hij ons mee in de tragische en bij vlagen herkenbare wereld van de jonge westerling die vruchteloos zoekt naar een ideaal om voor te vechten.
Schrijver: David Mulder
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041413291
Uitgever: Ambo | Anthos

JeugdboekenAartsrivalen
Dennis is dertien en bezeten van voetbal. Hij wordt ook wel Teentje genoemd, omdat hij aan zijn linkervoet één teen mist. Wanneer de trainer hem een team hoger plaatst, is Dennis in eerste instantie blij. Maar niet alle jongens in C1 zitten op hem te wachten: hij is de kleinste en de jongste en zit ook nog eens op het gymnasium.

Vanaf de eerste dag heeft Dennis ruzie met Mike. Als ze beiden door hun trainer worden geselecteerd voor de regiowedstrijd, werkt Mike Dennis op alle manieren tegen. Daardoor verprutst Dennis zijn kans terwijl Mike mag uitkomen voor het regioteam.

Op deze manier heeft Dennis er geen zin meer in. Hij stopt bij Zwaluwen. Maar Loïs, het meisje waar hij al tijden knikkende knieën van krijgt, vindt hem een wegloper. Ze is verliefd op hem, maar wil pas verkering als hij weer op voetbal zit. Tot overmaat van ramp ziet Dennis haar steeds vaker samen met zijn beste vriend Bjorn.

Dennis besluit bij de grote rivaal van zijn oude club te gaan spelen. Maar dan komt hij Mike weer tegen in de belangrijkste wedstrijd van het jaar; zowel Onyx als Zwaluwen maken nog kans op het kampioenschap. Het wordt een gevecht op leven en dood met Dennis en Mike in het veld. En Loïs staat ook nog langs de kant - kan Dennis het hoofd koel houden?
Schrijver: David Mulder
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026123993
Uitgever: De Fontein