Boekenplank:
Kies

Boeken van Ingrid Mulder

Meer over Ingrid Mulder

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Nederland

Website: Ingrid Mulder


Overzicht

  • Eindstation
  • Als de dag van toen
  • Dode hoek

Jaqueline Bijl (Sjaak)

  1. De boogschutter
  2. Broederdienst

Young Adult

  • Startschot

Non-Fictie

  • De lachende traan

Dubbel uitgegeven titels

  • Ambulancebroeder neergestoken - zie Broederdienst
Jaqueline Bijl (Sjaak)
Young Adult
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtEindstation

Daar stond ze boven aan de trap, bij de ingang van het perron. Nu ligt ze, samen met de anderen - die ze in haar val meesleurde - gewond beneden. Ze is bang en moet maken dat ze wegkomt, voordat iemand haar aanspreekt en zij mogelijk de schuld krijgt. Een getuige meldt aan de politie dat het geen val was. Het meisje werd geduwd. Maar waarom en door wie?

Rechercheur Ginny realiseert zich dat dit niet zomaar een zaak is. Terwijl Ginny een ultieme poging doet het geheim dat ze al zolang met zich meedraagt af te schermen, loopt haar eigen gezin gevaar.

Schrijver: Ingrid Mulder
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464492118
Ebook: 9789464492125
Uitgever: Ellessy
Als de dag van toen
Als Marije's man David wordt uitgenodigd voor een reünieprogramma op tv, voelt ze dat haar wereld afbrokkelt. Nu wordt vast alles weer opgerakeld uit die verschrikkelijkste zomer uit haar leven. De zomer waarin een seriemoordenaar door de stad waarde. De zomer waarin ze haar beste vriendin verloor door een ruzie. De zomer waarin haar vader zelfmoord pleegde.

Maar dan krijgt David een ongeluk, en hij niet alleen. En ineens staat Marije zelf in de beklaagdenbank. Het verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten blijkt ineens een grote rol te spelen in de gebeurtenissen van nu.
Schrijver: Ingrid Mulder
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789086601295
Uitgever: Ellessy
Dode hoek
Jason Duijvekater heeft altijd gedacht dat zijn tweelingzus is vermoord omdat ze op een ongelukkig moment op de verkeerde plaats was. Dan vindt hij jaren later een chantagebrief die haar moord in een heel ander daglicht plaatst.

Rechercheur Karsten Witteveen onderzoekt de moord op een jonge vrouw. Als haar vriendje een dag na haar begrafenis dood wordt gevonden, zoekt het team naar een verband tussen de twee moorden.

Welke rol speelt het ongeluk waarvan ze allebei jaren eerder getuige waren? En waarom duikt Jason Duijvekater steeds weer op bij zijn oud-schoolgenoten?
Schrijver: Ingrid Mulder
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789086603145
Uitgever: Ellessy

Jaqueline Bijl (Sjaak)De boogschutter
Rechercheur Jaqueline Bijl (roepnaam: Sjaak) onderzoekt een moord op een jonge vrouw die net Sinterklaasinkopen heeft gedaan. De labiele ex-vrouw van de man van het slachtoffer lijkt een logische verdachte.

Maar dan valt er nog een dode, en nog een. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat er een moordenaar in de stad rondloopt, die elk moment en op elke plaats kan toeslaan. Niemand is meer veilig!
Schrijver: Ingrid Mulder
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789086600816
Uitgever: Ellessy
Broederdienst
Een ambulancebroeder wordt neergestoken. Een week eerder was hij samen met een collega ook al het slachtoffer van geweld. Door de moord ontstaat in de stad van Sjaak de nodige commotie. Geweld tegen hulpverleners kan niet worden gepikt. Bovendien is er een plaatselijke politicus die de gebeurtenissen breeduit meet en gebruikt voor zijn eigen campagne. Maar zijn zijn motieven wel helemaal zuiver? Wat is zijn connectie met de relschoppers die de hulpverleners hebben aangevallen?

Sjaak wordt door de journalist Arend Meijer betrokken bij diens onderzoek naar de politicus. Helemaal wanneer de daders het zelfs op haar huis voorzien lijken te hebben. Maar wordt haar blik daardoor niet afgeleid van de eigenlijke moordzaak?
Schrijver: Ingrid Mulder
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086601943
Ebook: 9789491259937
Uitgever: Ellessy

Young AdultStartschot

Caro gaat normaal nooit met de bus, maar net deze ene keer, op deze ene ochtend zit zij in de bus als een jongen besluit de bus te kapen en in het wilde weg te gaan schieten. Een jongen die ze notabene kent.

Alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt de politie te denken dat hij niet alleen opereerde. Iemand heeft hem tot zijn daad aangezet. En die persoon zal het hier waarschijnlijk niet bij laten.

Tot haar eigen schrik heeft Caro wel een idee wie die persoon is. Maar hoe kan ze dat bewijzen en vooral: hoe kan ze voorkomen dat hij een nog groter bloedbad aanricht.

Schrijver: Ingrid Mulder
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789086603640
Uitgever: Ellessy

Non-FictieDe lachende traan
Al jaren schrijft Ingrid Mulder haar gedachten uit in dichtvorm. Doe er wat mee, zeiden de mensen in haar omgeving, maar dat vond ze enorm spannend en erg persoonlijk. Ze dacht na - dacht nog wat langer na - en besloot er uiteindelijk toch iets mee te doen.

Ze riep een Facebookpagina in het leven en vroeg om input. Zo was hetgeen ze schreef niet alleen een gedachte van haar, maar waren het ineens de gedachten van iedereen. Ze ontving vele persoonlijke berichten met levensverhalen en zette deze om in pakkende, aangrijpende en begrijpelijke gedichten.

Al deze gedichten zijn, inclusief het achterliggende verhaal, te lezen in deze bundel. Daarnaast bevat het spreuken, gedachten en gedichten zonder enige uitleg waardoor de lezer beroep zal moeten doen op zijn of haar eigen verbeelding.

In De lachende traan passeren vele thema's de revue. Daarbij wordt gezocht naar balans tussen humor en ernst en naar een goed evenwicht tussen het verstand en het hart. Kortom, De lachende traan ís het leven. Maar dan in boekvorm.
Schrijver: Ingrid Mulder
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402118667
Uitgever: Brave New Books

Dubbel uitgegeven titelsAmbulancebroeder neergestoken

Zie voor de beschrijving van dit boek: Broederdienst.

Schrijver: Ingrid Mulder
Oorspronkelijke titel: zie Broederdienst
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464492545
Uitgever: Ellessy