Boekenplank:
Kies

Boeken van Sayaka Murata

Sayaka Murata is een van de meest getalenteerde hedendaagse Japanse auteurs. In 2003 debuteerde ze met Junyu, waarmee ze de Gunzo New Writers’ Prize won. Verschillende boeken en prijzen volgden, waaronder de Akutagawa Prize voor Konbini Ningen. Haar werk verscheen eerder o.a. in Granta en in 2016 verkoos Vogue Japan haar tot vrouw van het jaar. Naast haar schrijfwerkzaamheden werkt ze parttime in een buurtsupermarkt.

Meer over Sayaka Murata

Genre: Roman

Geboren: 1979

Geboorteland: Japan


Overzicht

  • Aardbewoners - Chikyu seijin
  • Buurtsupermens - Konbini ningen

gedetailleerd overzicht

OverzichtAardbewoners

Natsuki brengt met haar neef Yuu de zomers door in de bergen van Nagano, waar ze droomt over andere werelden. Wanneer een reeks van verschrikkelijke gebeurtenissen de twee kinderen voor altijd van elkaar dreigt te scheiden, beloven ze elkaar koste wat het kost om te overleven.

Haar donkere verleden blijft Natsuki achtervolgen, ook als ze volwassen en getrouwd is. Natsuki slaat op de vlucht en keert terug naar de bergen uit haar jeugd. Ze bereidt zich voor op een hereniging met Yuu. Zal hij zich hun belofte herinneren? En zal hij haar helpen haar daaraan te houden?

Schrijver: Sayaka Murata
Oorspronkelijke titel: Chikyu seijin
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789038810454
Ebook: 9789038810461
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Buurtsupermens

De 36-jarige Keiko Furukura heeft al haar halve leven een uitzichtloos baantje als medewerkster van een Japanse buurtsupermarkt - en is daar volkomen tevreden mee. Van de mensen om haar heen begrijpt ze maar weinig, maar gelukkig heeft ze haar werk. Dáár heeft ze een functie, een handleiding om te volgen, klanten en collega's om in hun gedrag, kledingstijl en manier van praten te kopiëren, en komt ze tot leven.

Hoewel Keiko zelf geen vuiltje aan de lucht ziet en dag in dag uit klanten verwelkomt, dagspecials aanvult en nieuwe managers ziet komen en gaan, oefenen haar familie en collega's steeds meer druk op haar uit om toch vooral snel een man te vinden en een échte carrière na te jagen - met alle gevolgen van dien.

Schrijver: Sayaka Murata
Oorspronkelijke titel: Konbini ningen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789038806631
Ebook: 9789038806648
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar