Boekenplank:
Kies

Boeken van Gloria Murphy

Meer over Gloria Murphy

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1940

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De reddende engel - Simon says
  • Dreiging in de nacht - Till death do us part
  • Een fluistering op zolder - A whisper in the attic
  • Een schaduw op de trap - A shadow on the stair
  • Schimmen uit het duister - A stranger in the house

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe reddende engel
'Alsjeblieft, doe haar niets,' hoorde ze Lucas smeken. Ze had haar echtgenoot nog nooit horen smeken en het maakte haar lichamelijk ziek. Zo ziek dat het haar moeite kostte om niet over te geven. Haar belager hield een stiletto in zijn hand en gebaarde naar de kinderen dat ze uit de auto moesten komen...

Tijdens de autorit naar hun vakantieadres wordt de familie Marshall - vader Lucas, moeder Cat en de kinderen Haley en Zack - overvallen door meedogenloze criminelen. Een toevallige passant weet hen ternauwernood te redden.

Niet lang na deze gruwelijke ervaring worden de Marshalls opnieuw het slachtoffer van een gewelddaad. Dit kan geen toeval zijn. Wanhopig zoekt Cat naar een aanwijzing, naar een motief. Wie probeert hun leven kapot te maken? En waarom?
Schrijver: Gloria Murphy
Oorspronkelijke titel: Simon says
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022523896
Uitgever: Boekerij
Dreiging in de nacht
In elke straat waar ze reed, bij iedere bocht die ze omging en op alle kruispunten waar ze moest stoppen, keek ze of ze hem zag...

Angela King, lerares, gescheiden, moeder van de zevenjarige Sam, is inderdaad bang. Doodsbang. Jaren geleden is ze gescheiden van haar gewelddadige echtgenoot Dexter. Nadat hij haar en Sam op gruwelijke wijze de dood in heeft willen jagen, is hij gearresteerd en veroordeeld.

Maar nu heeft Dexter zijn straf uitgezeten en alles wijst erop dat hij wraak wil nemen. Of wil hij wat anders?

Angela wordt achtervolgd, Sam wordt nauwlettend in de gaten gehouden en de pesterijen en bizarre gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Sam begrijpt niet wat er gaande is, Angela gaat er bijna aan onderdoor. Er móet wat gebeuren.

En dan gebeurt het...
Schrijver: Gloria Murphy
Oorspronkelijke titel: Till death do us part
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022523360
Uitgever: Boekerij
Een fluistering op zolder
Heel voorzichtig en op haar hoede onderzocht ze de zolder. Toen de lichtbundel van haar zaklantaarn op de tafel scheen, hoorde ze het weer. Verschrikt stoof ze naar achteren, terwijl ze koortsachtig probeerde om de oorzaak van dat geluid in het licht van de lantaarn te vangen...

Jason en Paige Bennet besluiten hun appartement in New York te verruilen voor een idyllisch huis op het platteland. Paige verwacht hun eerste kind en hoopt de laatste maanden van haar zwangerschap in alle rust te volbrengen.

Maar dan heeft ze zich danig vergist, want nadat ze het kleine, angstige meisje op zolder hebben gevonden, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn.

Achter Lily's lieve gezichtje en de felblauwe ogen gaat een duivelse geest schuil, maar dat zien Jason en Paige pas wanneer het te laat is...
Schrijver: Gloria Murphy
Oorspronkelijke titel: A whisper in the attic
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022518885
Uitgever: Boekerij
Een schaduw op de trap
Wie heeft het gemunt op Allison, haar knappe veertienjarige dochter? En waarom wordt haar zoontje Jake zo getreiterd? Het is eigenlijk allemaal begonnen vlak na de verhuizing. Het leek zo'n gezellig nette buurt. Maar schijn bedriegt...

Het vervelende joch dat het leven van haar dochter zuur maakt, baart Hollie Ganz - gescheiden, moeder van twee kinderen - niet al te veel zorgen. Ook Jeremy, haar ex, die weer toenadering zoekt, kan ze wel aan.

Maar wat moet ze denken van die geheimzinnige telefoontjes, de ingegooide ruiten en de gruwelijke vondsten die ze in huis doet? Wanhopig zoekt Hollie naar een oplossing. Maar zal ze die kunnen vinden, nog voor de hel losbreekt?
Schrijver: Gloria Murphy
Oorspronkelijke titel: A shadow on the stair
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022521588
Uitgever: Boekerij
Schimmen uit het duister
Wanneer Lauren op goede dag kennis maakt met de jonge weduwnaar Jonathan Grant is het liefde op het eerste gezicht. Jonathans vrouw is enige tijd geleden op gewelddadige wijze van het leven beroofd en hij zet alles op alles om het verleden te vergeten en met Lauren een nieuwe start te maken.

Zijn elfjarige dochtertje Emily - vijandig, opstandig en getekend door haar moeders dood - zaait helaas tweedracht in huize Grant.

Er gebeuren onrustbarende dingen... Een onbekende houdt het huis in de gaten... Emily wordt gevolgd... En het wordt nog erger... De spanningen lopen zo hoog op dat Lauren eraan kapot dreigt te gaan...
Schrijver: Gloria Murphy
Oorspronkelijke titel: A stranger in the house
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022522158
Uitgever: Boekerij