Boekenplank:
Kies

Boeken van Reggie Nadelson

Reggie Nadelson is schrijfster, journaliste en documentairemaakster.

Meer over Reggie Nadelson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Reggie Nadelson


Artie Cohen

  1. Heelhuids - Sex dolls
  2. Barsten in de stad - Disturbed earth
  3. Rood water - Red hook
  4. Koud vuil - Fresh kills
  5. Londengrad - Londongrad

gedetailleerd overzicht

Artie CohenHeelhuids
In opdracht van een verzekeringsmaatschappij reist de New Yorkse detective Artie Cohen naar Parijs. Zijn vriendin Lily is hem al vooruit gereisd. Artie is op zoek naar de persoon die zich uitgeeft voor de enkele maanden eerder overleden Levesque en een grote som geld heeft geprobeerd op te nemen.

Nog voor Artie zelf in Parijs is gearriveerd, ligt Lily al op het randje van de dood in een ziekenhuis. Iemand heeft haar vreselijk toegetakeld. Een vriendin van Lily vertelt dat ze bezig was met research voor een artikel over prostitutie en vrouwenhandel. Artie schort zijn zoektocht naar de Levesque-fraudeur op, totdat hij hoort dat de overleden Levesque zelf betrokken was bij vrouwenhandel.
Schrijver: Reggie Nadelson
Oorspronkelijke titel: Sex dolls
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044507935
Ebook: 9789044531619
Uitgever: De Geus
Barsten in de stad
Artie Cohen wordt opgeroepen: op het strand van Brooklyn is een stapeltje met bloed besmeurde kinderkleding gevonden. Tegen zijn wil wordt Artie meegezogen in een zaak waarbij hoogstwaarschijnlijk een kind vermoord is en een ander kind ontraceerbaar verdwenen. En dan verdwijnt zijn petekind, de twaalfjarige Billy...

Reggie Nadelson laat een onbekend deel van New York zien, een stad van eilanden en inhammen, gebouwd op water. Een verhaal vol horror en bedrog, seks en liefde en het alom aanwezige verleden dat barsten veroorzaakt in ons heden.
Schrijver: Reggie Nadelson
Oorspronkelijke titel: Disturbed earth
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044507911
Ebook: 9789044531602
Uitgever: De Geus
Rood water
Op zijn trouwdag krijgt politieman Artie Cohen een vreemd telefoontje van Sid McKay, een bevriend journalist. Artie rijdt naar de dokken van Red Hook in Brooklyn, waar hij Sid ontmoet, die behoorlijk aangeslagen is omdat er een dode man uit het water is gevist nabij zijn appartement. Een man die een treffende gelijkenis met hem vertoont.

Al snel ontdekt Artie dat zijn vriend, die behoorlijk in de rats zit, iets met de moord te maken heeft. Sid verzamelt informatie over Red Hook, over de geschiedenis van de buurt en de koortsachtige vastgoedspeculaties. Maar ook anderen blijken geïnteresseerd te zijn in deze precaire dossiers.
Schrijver: Reggie Nadelson
Oorspronkelijke titel: Red hook
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044507928
Ebook: 9789044531626
Uitgever: De Geus
Koud vuil
Dinsdag 5 juli. Politieman Artie Cohen ligt met zijn veertienjarige neefje Billy Farone op het strand van Coney Island. Billy heeft twee weken verlof van het instituut voor jonge misdadigers waar hij al twee jaar verblijft, sinds hij de zwakzinnige jongen Heshey heeft neergestoken. Billy lijkt enorm vooruit te gaan: hij oogt ontspannen, kletst gezellig en eet als een gezonde tiener.

Andere mensen reageren soms wat ongemakkelijk op Billy's aanwezigheid en hij krijgt ook geheimzinnige dreigtelefoontjes. Artie wil graag geloven dat Billy beter is, bevrijd van de 'ziekte' en het slechte in hem. Billy is als een zoon voor hem en hij wil hem niet teleurstellen of verraden. Maar hij vertrouwt hem ook niet helemaal...

Wanneer er dode lichamen worden gevonden, weet Artie echter niet meer wie of wat hij moet geloven.
Schrijver: Reggie Nadelson
Oorspronkelijke titel: Fresh kills
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044509236
Ebook: 9789044531213
Uitgever: De Geus
Londengrad
De New Yorkse politieman-met-Russische-roots Artie Cohen vindt in een speeltuin in Brooklyn een dood meisje, dat vastgetapet is aan een schommel. Al gauw komt hij erachter dat de moordenaar het verkeerde meisje heeft vermoord: het slachtoffer had de dochter van Arties goede vriend Tolya moeten zijn.

Artie opent de jacht op de dader - het spoor voert hem naar Londen, de nieuwe thuishaven van de Russische maffia. Hij raakt verstrikt in een maalstroom van geld en criminaliteit en ontdekt een pijnlijk detail over zijn verleden. Zijn de dingen wel zoals ze altijd leken te zijn?
Schrijver: Reggie Nadelson
Oorspronkelijke titel: Londongrad
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044515565
Ebook: 9789044519518
Uitgever: De Geus