Boekenplank:
Kies

Boeken van Marie Ndiaye

Marie NDiaye is schrijft romans, toneelstukken en filmscripts.

Meer over Marie Ndiaye

Genre: Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • De jonge Z - Quant au riche avenir
  • De tijd van het jaar - Un temps de saison
  • De wraak is aan mij - La vengeance m'appartient
  • Drie sterke vrouwen - Trois femmes puissantes
  • Heksenschool - La sorcière
  • Ladivine - Ladivine
  • Lieve familie - En famille
  • Rosie Carpe - Rosie Carpe

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe jonge Z

Beschrijving niet beschikbaar.

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: Quant au riche avenir
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789070585686
Uitgever: Tabula
De tijd van het jaar

Herman, een zelfingenomen Parijse leraar, brengt al tien jaar lang de zomervakantie door op het Franse platteland. De opwelling om dit keer de terugreis naar Parijs enkele dagen uit te stellen heeft grote gevolgen, want vlak voor het vertrek verdwijnen zijn vrouw en kind spoorloos.

Dan slaat het weer abrupt om. De sfeer en de mensen in het dorp veranderen. Wanneer Herman aangifte doet, blijkt dat niemand zich druk maakt over de vermissing. Sterker nog, zulke verdwijningen schijnen wel vaker voor te komen na afloop van het zomerseizoen. Herman weigert zich te schikken in dit bizarre lot en komt tot opzienbarende ontdekkingen.

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: Un temps de saison
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789044515305
Ebook: 9789044532579
Uitgever: De Geus
De wraak is aan mij

Mr. Susane is een rustige advocate van middelbare leeftijd, die een bescheiden bestaan leidt in Bordeaux. Maar als een zekere Gilles Principaux haar vraagt om zijn vrouw te verdedigen, die beschuldigd wordt van de moord op hun kinderen, raakt mr. Susane verscheurd. Vaag herinnert ze zich Gilles uit haar jeugd. Ze raakt door de zaak geobsedeerd, maar kan de gebeurtenissen niet helemaal reconstrueren.

Ondertussen maakt ze zich steeds meer zorgen om Sharon, een jonge immigrante uit Mauritius die haar huis schoonmaakt en haar op een afstandelijke en veeleisende manier behandelt, ondanks Susanes pogingen om haar te helpen met haar verblijfsvergunning. In een vijandige en verstikkende omgeving ontdekt Susane gaandeweg wie Gilles Principaux werkelijk is.

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: La vengeance m'appartient
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044547382
Uitgever: De Geus
Drie sterke vrouwen

Drie verhalen, drie vrouwen: Norah, Fanta en Khady Demba. Norah moet van haar vader naar Senegal komen om haar broer te verdedigen voor de rechtbank. Fanta volgt haar blanke man naar Frankrijk, waar hun huwelijk zware averij oploopt. Khady Demba, een jonge weduwe, wordt op weg gestuurd naar Europa.

NDiaye laat op een respectvolle en ingetogen manier zien hoe deze vrouwen vechten voor het behoud van hun waardigheid.

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: Trois femmes puissantes
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789462370746
Ebook: 9789044528190
Uitgever: De Geus
Heksenschool

Lucie is een heks zonder talent. Ze leert haar tweelingdochters over de mysterieuze krachten die van moeder op dochter worden doorgegeven. Als haar man op een dag niet thuiskomt en de bankrekening geplunderd heeft, gaat ze met de tweeling naar hem op zoek.

De meisjes blijken over bijzondere gaven te beschikken waardoor ze kunnen zien wat er in de toekomst gebeurt en zich supersnel door de lucht kunnen verplaatsen. Met hun magie gaan ze de realiteit te lijf.

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: La sorcière
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789052264813
Uitgever: De Geus


Ladivine

Clarisse houdt al jaren iets verborgen voor haar man en dochter: ze heet geen Clarisse maar Malinka. Ook gaat ze al jaren in het diepste geheim op bezoek bij haar moeder Ladivine, een arme schoonmaakster. Deze geheimen kosten Clarisse haar huwelijk. Na vijfentwintig jaar heeft haar man Richard genoeg van zijn vrouw, die hij nooit echt heeft leren kennen. Hun dochter - ook Ladivine geheten - kiest de kant van haar vader.

En dan neemt het leven een onverwachte wending. In een tijd van vragen en verdriet vindt de jonge Ladivine steun bij een vreemde bruine hond die haar voortdurend aanstaart.

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: Ladivine
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044532708
Ebook: 9789044532715
Uitgever: De Geus
Lieve familie

Lieve familie is het fantastische verhaal van een meisje in strijd met haar monsterlijke familie - een strijd tot op het bot...

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: En famille
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789052262208
Uitgever: De Geus
Rosie Carpe

Een jonge vrouw staat op het overvolle vliegveld van Pointe-à-Pitre. Aan de hand heeft ze een angstig jongetje. De vrouw wacht. Ze heeft haar leven achter zich gelaten, ver weg in Frankrijk en wacht op een nieuw leven, hier en nu in het tropische paradijs Guadaloupe.

Rosie Carpe kan het leven dat zij wil achterlaten niet ontvluchten. Het beloofde land bestaat niet. Op Guadaloupe ziet ze haar familie weer. De ontmoeting met haar liefdeloze ouders doet pijn, de innige band die zij met haar broer had is weg. Dan ontmoet ze Lagrand, die Rosie schijnt te begrijpen en haar wil helpen. Maar door zijn liefde voor Rosie wordt ook Lagrand meegezogen in een stroom van angsten en herinneringen.

Schrijver: Marie Ndiaye
Oorspronkelijke titel: Rosie Carpe
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044507645
Uitgever: De Geus