Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Neely

Meer over Richard Neely

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1941 / Overleden: 1999

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De vrouwen van Sexton - The Sexton women
  • Een vrouw ontwaakt - An accidental woman
  • Gevaarlijk lokaas - The damned innocents
  • Mijn vriend heet Walter - The Walter syndrome

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouwen van Sexton
Johnny Sexton, een outgedropte ex-GI uit Vietnam, is op weg naar het huis van zijn vader in Californië, het nieuwe huis waar zijn vader met zijn nieuwe (en veel jongere) vrouw is ingetrokken. Johnny wil 30.000 dollar lenen, zijn aandeel in een nog op te richten filmmaatschappij, maar pa Sexton is er de man niet naar om zijn plotseling teruggekeerde zoon de helpende hand te bieden, al heeft hij nog zoveel geld en staat Lucille, zijn nieuwe vrouw, wél sympathiek tegenover Johnny's plan.

Johnny ziet nog maar één mogelijkheid: met hulp van Lucille zijn oude heer uit de weg ruimen! Maar als zijn poging mislukt, wordt Johnny zelf het doelwit van een moordenaar; de rollen zijn omgekeerd. Johnny merkt te laat dat hij verstrikt is geraakt in de netten van de Vrouwen van Sexton...
Schrijver: Richard Neely
Oorspronkelijke titel: The Sexton women
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 978 901001205
Uitgever: Elsevier
Een vrouw ontwaakt
Sara Varnon: haar ouders noemen haar Sara. Op school kreeg ze al snel de bijnaam 'Het Brein'. Ze is briljant, mooi en timide. Toen ze als tekstschrijver ging werken op een groot reclamebureau was ze daar al gauw het zonnetje in huis. Ze klaagde nooit en deed altijd wat men van haar verlangde... met haar eigen wensen werd geen rekening gehouden.

Een klein medisch ongelukje bevrijdt haar van haar verlegenheid en verandert Sara in een vrouw die vastbesloten is roem voor zichzelf te verwerven. Haar talent, haar ambitie en haar seksuele verlangens zijn mateloos en het duurt niet lang of Sara staat bekend als de vrouw die alles krijgt wat ze begeert, behalve...
Schrijver: Richard Neely
Oorspronkelijke titel: An accidental woman
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789065130976
Uitgever: Publiboek/Baart
Gevaarlijk lokaas
Het kon Gloria allemaal niet zoveel schelen, zolang zij haar lichaam maar aan haar minnaar, Gregg Flanders, kon geven. Haar lichaam dat voor haar 30 jaar oudere echtgenoot helemaal niet meer bestond, nadat hij een hartaanval had gekregen. Gregg daarentegen kon haar buiten haar zinnen krijgen door haar slechts aan te raken. Maar Gregg was een schrijver zonder een cent. En Gloria's man was schatrijk.

Meegesleept door haar ontembare gevoelens raakt Gloria verzeild in een complot om haar echtgenoot te doden. Haar echtgenoot die meer drinkt dan goed voor hem is, schijnt slechts te leven voor zijn dagelijkse boottocht. Samen met haar minnaar beraamt zij een plan, maar dat plan blijkt heel anders uit te pakken. Want ook haar man heeft zo zijn plannetjes, of had hij ze...?

Voor inspecteur Dillon belooft het in het zonnige Californië een hardnekkig onderzoek te worden. Want hoe kom je achter een moord, als er geen lichaam is en de hoofdverdachte op mysterieuze wijze lijkt te zijn verongelukt?
Schrijver: Richard Neely
Oorspronkelijke titel: The damned innocents
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789010014016
Uitgever: Elsevier
Mijn vriend heet Walter
New York, 1938. Terwijl in Amerika de recessie nog in volle gang is en in Europa de vrede wordt bedreigd door opkomend fascisme, houdt een lustmoordenaar New York in zijn ijzeren greep. Een moordenaar die weloverwogen zijn slachtoffers - gefortuneerde, aantrekkelijke en alleenstaande vrouwen - uitzoekt en met zijn zoetgevooisde stem benadert...

Het begon allemaal op de advertentieafdeling van een groot avondblad in New York. De afdeling van Jean Hopper waar Lambert Post, Henriette Boardman en Charles Walter zorgen voor het binnenkomen van nieuwe advertenties. Daar komt de moordenaar op het idee om met dezelfde overredingskracht waarmee hij telefonisch een advertentie ontfutselt, ontmoetingen te ensceneren met mooie, rijke vrouwen. Ontmoetingen die eindigen met de dood.

De journalist Maury Ryan die bij dezelfde krant werkt, weet uiteindelijk contact te leggen met de maniakale moordenaar en zelfs zijn identiteit te achterhalen. De dader heeft zich dan al met een nieuw slachtoffer uit de voeten gemaakt en zijn intrek genomen in een obsceen hotelletje...
Schrijver: Richard Neely
Oorspronkelijke titel: The Walter syndrome
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789010012777
Uitgever: Elsevier