Boekenplank:
Kies

Boeken van John Nichol

Meer over John Nichol

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: John Nichol


Overzicht

  • De fatale seconde - Point of impact

Non-Fictie

  • Arnhem - Arnhem
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe fatale seconde
RAF Tempest straaljagers, ogenschijnlijk op een routinemissie, storten door een onbekende oorzaak neer. Het onderzoeksbureau voor de luchtveiligheid legt de schuld bij de piloten.

Luitenant Drew Miller, wiens vrienden tot de slachtoffers behoren, besluit de zaak te onderzoeken. Al spoedig weet Drew niet meer wie hij wel of niet kan vertrouwen. Niet zijn Squadron-commandant, noch de leider van het officiële onderzoek generaal-majoor Power. De relatie die Drew met diens dochter Michelle onderhoudt, komt hierdoor onder druk te staan.
Schrijver: John Nichol
Oorspronkelijke titel: Point of impact
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789075606980
Uitgever: Van Ditmar

Non-FictieArnhem

September 1944. Operatie Market Garden, een roekeloos plan om de oorlog te beëindigen en de Duitsers een gevoelige slag toe te brengen, gaat van start. En gaat vrijwel meteen spectaculair mis.

Arnhem vertelt het verhaal van die slag, gezien door de ogen van de soldaten die erbij waren. Bekende namen als John Frost, generaal Frederick 'Boy' Browning en generaal Urquhart komen voorbij, maar de meeste aandacht gaat uit naar onbekende mensen; geallieerden, Duitsers en vooral Nederlanders, die in een zware strijd een moed en doorzettingsvermogen toonden die niet onderdoet voor de meest doorgewinterde soldaten. Daardoor is de Slag om Arnhem in de loop der jaren uitgegroeid tot een enorme inspiratiebron voor militairen.

* Geschreven door John Nichol & Tony Rennell.

Schrijver: John Nichol
Oorspronkelijke titel: Arnhem
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022571187
Uitgever: Boekerij