Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary Nickson

Mary Nickson woont in Schotland en besteedt haar tijd, behalve aan het schrijven, aan haar dieren en kleinkinderen.

Meer over Mary Nickson

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Mary Sheepshanks

Geboren: 1931

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Mary Nickson


Overzicht

  • Het eilandhuis - Secrets and shadows
  • Het Venetiaanse huis - The Venetian house

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet eilandhuis
Louisa Forrester is naar Schotland verhuisd om een nieuw leven te beginnen; op zoek naar avontuur, vriendschap en een nieuwe kans op geluk. Om haar verleden te verwerken besluit ze een cursus creatief schrijven te volgen en leert daar Marnie Donovan kennen.

Deze jonge Amerikaanse is naar Schotland gereisd in de hoop antwoorden te vinden op vragen die haar al sinds haar jeugd bezighouden. Isobel Grant, de eigenaresse van het cursuscentrum, staat voor de moeilijkste uitdaging van haar leven - maar moet zich groot houden voor iedereen.

Louisa en Marnie voelen zich beiden aangetrokken tot dezelfde man, Christopher Piper. Gastvrouw Isobel doet haar uiterste best om het gezellig te houden. Uiteindelijk moeten de drie vrouwen hun krachten bundelen, en een warme vriendschap ontstaat.
Schrijver: Mary Nickson
Oorspronkelijke titel: Secrets and shadows
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022575451
Uitgever: Boekerij
Het Venetiaanse huis
Voor Victoria Cunningham, die op haar zesde haar beide ouders verloor, was het prachtige huis van haar grootmoeder op Corfù altijd een veilige, bijna magische plek. Het huis heette Vrahos, maar werd door de lokale bevolking altijd 'het Venetiaanse huis' genoemd.

Victoria bracht er elke zomer haar vakantie door, samen met haar neefje Guy en zijn vriendje Richard Cunningham. Daar, tijdens die idyllische vakanties op Corfù, sloten de drie kinderen vriendschap voor het leven.

Jaren later trouwt Victoria met Richard, maar als hij komt te overlijden, ontdekt ze dat hun huwelijk een farce is geweest. Victoria is de wanhoop nabij en wil alleen maar weg; weg uit het huis waar ze jarenlang met Richard heeft geleefd, en weg van zijn ouderwetse, stijve familie. Ze besluit met haar zoon Jake af te reizen naar het Venetiaanse huis.

Daar aangekomen stuit ze op familiegeheimen die al tientallen jaren achter slot en grendel zitten. En ze ontmoet er fotograaf Patrick Hammond, een man die al net zo veel problemen heeft als zij. Er ontstaat opnieuw een mooie vriendschap in het Venetiaanse huis - en misschien wel meer dan dat.
Schrijver: Mary Nickson
Oorspronkelijke titel: The Venetian house
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022556474
Ebook: 9789460922107
Uitgever: Boekerij