Boekenplank:
Kies

Boeken van Mike Nicol

Meer over Mike Nicol

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Zuid-Afrika

Website: Mike Nicol


Overzicht

  • Machtsvertoon - Power play

Bishop & Buso

  1. Payback - Payback
  2. Killer country - Killer country
  3. Black heart - Black heart

Pescado & Kahn

  1. Kaapse corruptie - Of cops & robbers

Non-Fictie

  • Mandela - Mandela
Overzicht
Pescado & Kahn
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtMachtsvertoon
Krista Bishop runt een beveiligingsservice voor vrouwen. Dan krijgt ze een opdracht van de geheime dienst waar ze geen nee tegen kan zeggen: het beveiligen van twee Chinese zakenlieden. Deze proberen de macht over te nemen in de lucratieve illegale handel van abalone, een zeldzame lokale zeevrucht die zeer gewild is in China. Ook Kaapstadse bendeleiders willen de hulp van Krista - voor hen betekent de abalone macht, geld, drugs en wapens.

Plotseling is de abalone-oorlog overal... zelfs in Krista's eigen achtertuin.

Schrijver: Mike Nicol
Oorspronkelijke titel: Power play
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044538991
Ebook: 9789044539004
Uitgever: De Geus

Bishop & BusoPayback
De voormalige wapensmokkelaars Mace Bishop en Pylon Buso hopen eindelijk een ontspannen leven te gaan leiden in Kaapstad. Met hun nieuwe beveiligingsservice voor welvarende toeristen lijkt dat te lukken, tot Mace ingehaald wordt door zijn verleden.

Hij moet nog één gevaarlijke klus klaren en krijgt te maken met een vijand van formaat: Sheemina February, een advocate met ijsblauwe ogen, een passie voor geweld en een zwarte handschoen aan haar linkerhand. Wie is deze engel der wrake?

Schrijver: Mike Nicol
Oorspronkelijke titel: Payback
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044536881
Ebook: 9789044532623
Uitgever: De Geus
Killer country
Als schimmige zakenman Obed Chocho op het punt staat om vrijgelaten te worden uit de gevangenis vraagt de rechter die hem heeft veroordeeld om de bescherming van Mace Bishop en Pylon Buso.

Dan komt Sheemina February, de advocate die voor Chocho’s vrijlating heeft gezorgd, zich met de zaak bemoeien. February heeft nog het een en ander met Bishop en Buso te vereffenen. De gemoederen lopen hoog op wanneer Chocho voor niets terugdeinst om zijn reputatie te herstellen.

Schrijver: Mike Nicol
Oorspronkelijke titel: Killer country
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044532647
Ebook: 9789044532654
Uitgever: De Geus
Black heart
Het is winter in Kaapstad. De beveiligingsservice van voormalig wapensmokkelaars Mace Bishop en Pylon Buso draait op volle toeren. Maar wanneer een van hun rijke Amerikaanse klanten ontvoerd wordt, en een journalist te veel belangstelling toont voor het duistere Balkanverleden van een andere klant, dreigen de zaken uit de hand te lopen.

Ondertussen is Mace zijn leven niet zeker. Zijn eeuwige rivale, de beeldschone, maar ijskoude Sheemina February, ligt op de loer. Hij zal haar moeten opsporen voordat ze hem te pakken krijgt.

Schrijver: Mike Nicol
Oorspronkelijke titel: Black heart
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044532661
Ebook: 9789044532678
Uitgever: De Geus

Pescado & KahnKaapse corruptie

Privédetective Fish Pescado houdt zich meer bezig met zijn surfplank dan met zijn zaken. Aan zijn luie strandleventje komt een eind als hij een opdracht krijgt van Vicki Kahn: advocaat, pokeraar, wereldvrouw.

Fish' zoektocht naar een moordenaar leidt hem naar de politiecommissaris, een man met een oogje op Vicki en een smerig verleden vol neushoornsmokkelaars, huurmoordenaars en geheime informatie die letterlijk goud waard is. Al snel weten Vicki en Fish niet meer wie er nog te vertrouwen is - en wie het op hun leven heeft voorzien.

Schrijver: Mike Nicol
Oorspronkelijke titel: Of cops & robbers
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044541663
Uitgever: De Geus

Non-FictieMandela
Nelson Mandela neemt in onze wereld een unieke plaats in. In dit boek wordt het verhaal van zijn tocht naar de vrijheid vergezeld van de meest complete collectie beeld ooit verzameld.

Speciaal voor deze uitgave zijn ook 60 interviews gemaakt met Mandela’s vrienden, met betrokkenen in zijn strijd tegen de apartheid en met wereldleiders als Bill Clinton en Kofi Annan. Dit maakt deze uitgave tot het meest complete portret van een inspirerend man.

Schrijver: Mike Nicol
Oorspronkelijke titel: Mandela
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789058977748
Uitgever: Terra