Boekenplank:
Kies

Boeken van Heleen Niele

Heleen Niele publiceerde in 2004 haar eerste reportage in HP/De Tijd en niet lang daarna in NRC. Ze debuteerde als romanschrijver in 2007. Niele is geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Daarom werkt ze als vrijwilliger met demente mensen voor wie ze ook levensboeken maakt.

Meer over Heleen Niele

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Geboorteland: Nederland

Website: Heleen Niele


Overzicht

  • Bitter zoet
  • Vals

gedetailleerd overzicht

OverzichtBitter zoet
Als Marit naar Londen vertrekt om deel te nemen aan een workshop voor getalenteerde chocolatiers, denkt ze aan niets anders dan chocola. Bij terugkomst is ze hopeloos verliefd op de enige andere Nederlandse deelnemer, Derek. Maar hij komt niet opdagen bij hun afspraakje en laat een dag later via de mail weten dat hij haar nooit meer zal zien. Hij waarschuwt Marit dat ze niet moet proberen hem te vinden.

Eerst wanhopig, later verbeten, gaat ze naar hem op zoek. De vrijblijvendheid van haar zoektocht verdwijnt wanneer er iemand wordt vergiftigd en de dreigementen richting Marit concreet worden. Ze krijgt een onmogelijke opdracht en wordt ongewild meegesleept door mensen die koste wat kost de misstanden in de cacaoindustrie in het nieuws willen brengen. Zoete chocola blijkt een wel heel bittere achtergrond te hebben.
Schrijver: Heleen Niele
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789023426271
Uitgever: Cargo
Vals
Twee vrienden, één vrouw, en de dodelijke jacht op roem en rijkdom...

Het ging zo goed met Nout. Eindelijk had hij zijn moeder ervan overtuigd dat hij het familiebedrijf niet wilde leiden maar dat hij verder ging in de popmuziek. Eindelijk had hij zich losgemaakt van zijn vriend Jack, frontman van de succesvolle band Rhodia, die leunde op Nouts muzikale talent. En eindelijk was zijn vrouw Ies zwanger van hun eerste kind. Waarom heeft hij zich juist nu voor de trein gegooid?

Ies kan en wil niet geloven dat haar man zelfmoord heeft gepleegd en vindt daar steeds meer bewijzen voor. Terwijl haar zwangerschap vordert en ze worstelt met haar verdriet, ontdekt Ies dat het criminele net waarin Nout verstrikt is geraakt zich ook rond haar begint te sluiten.
Schrijver: Heleen Niele
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023456551
Uitgever: Cargo