Boekenplank:
Kies

Boeken van Tove Nilsen

Meer over Tove Nilsen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Noorwegen


Overzicht

  • De vleugeldief - Vingetyven
  • Het zwarte gat - Den svarte gryte
  • Vrouw in de nacht - Kvinner om natten

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vleugeldief
Voor de buitenwereld lijkt hij op een gewone vogelaar, met zijn fototoestel en verrekijker. Maar de reden waarom de alleenstaande Henry dagelijks een wandeling maakt rondom het meertje vlak bij zijn appartement waarin hij opgegroeid is en nog steeds woont, is om Regine te kunnen zien.

Elisabeth is met haar dochter Regine in een nieuw huis in de buurt gaan wonen. Ze verbaast zich erover dat ze na haar scheiding een gelukkig leven heeft weten op te bouwen. Haar huis is gezellig, haar nieuwe vriend toegewijd en ze heeft een interessante baan bij een uitgeverij. Maar de spil van haar bestaan is haar dochter.

Henry en Elisabeth hebben helemaal niets met elkaar te maken. Maar stap voor stap dringt de een de wereld van de ander binnen. Het spel van obsessie en het verlangen naar liefde is begonnen.
Schrijver: Tove Nilsen
Oorspronkelijke titel: Vingetyven
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021440378
Het zwarte gat
Het zwarte gat vertelt het verhaal van een bizarre speurtocht door een duister, winters Oslo. Een jonge schrijfster is op zoek naar een ondergedoken Koerdische vluchteling. Ze wordt hierbij geholpen door diens vriendin. Het komt tot een harde confrontatie tussen oost en west en arm en rijk, wat leidt tot een schokkende ontknoping.
Schrijver: Tove Nilsen
Oorspronkelijke titel: Den svarte gryte
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789052260563
Uitgever: De Geus
Vrouw in de nacht
Het is een van de mooiste nachten direct na hoogzomer. Een van die nachten waarin het in het hoge noorden nooit donker wordt. Na een gezellig avondje uit stapt een vrouw in een taxi naar huis. Maar de goede sfeer slaat algauw om. Ze wordt onrustig. Er is iets met die taxichauffeur waardoor er bij haar alarmbellen gaan rinkelen. Ze probeert zichzelf te kalmeren, maar dat lukt niet.

En dan wordt haar angstige vermoeden bevestigd: deze man zal haar niet zomaar laten gaan. Als hij buiten de stad is en de bossen in rijdt, verandert deze nacht voor haar in een nachtmerrie. Er beginnen eindeloze uren van angst en onzekerheid - met kleine momenten van hoop. Haar enige wapen is haar fantasie, haar enige voordeel haar mensenkennis, haar enige wens overleven...
Schrijver: Tove Nilsen
Oorspronkelijke titel: Kvinner om natten
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789056720865
Uitgever: Signatuur