Boekenplank:
Kies

Boeken van Eva Noorlander

Eva Noorlander is een pseudoniem. Omwille van haar vroegere activiteiten als undercoveragente bij de politie kan haar naam niet bekendgemaakt worden.

Meer over Eva Noorlander

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nederland


Overzicht

In dubio
Met hart en ziel zet Joyce zich in voor haar werk: undercoveracties opzetten voor de politie. Ze heeft al het een en ander aan ellende tijdens haar werk meegemaakt, zodat haar chef vindt dat het tijd is voor een rustige en makkelijke opdracht.

Ze moet contact zoeken met een man genaamd Thomas, wiens vrouw sinds enkele weken vermist is. Het vermoeden van de recherche is dat ze niet vermist is, maar vermoord. Ze komen echter niet verder met het onderzoek, omdat Thomas volhoudt dat zijn vrouw een eind aan de relatie heeft gemaakt en met de noorderzon is vertrokken. Hun laatste kans is een undercoveractie, waarin Joyce het vertrouwen van Thomas moet winnen, om op die manier misschien meer informatie over de mogelijke moord te krijgen.

Thomas blijkt een knappe, charismatische man, en tussen hem en Joyce klikt het al snel. Na een paar weken weet ze twee dingen: Thomas weet echt niets van de vermissing van zijn vrouw en zij is hopeloos verliefd op hem. Dat stelt haar uiteindelijk voor een onmogelijke keuze: werk of liefde. Joyce kiest voor de liefde en neemt ontslag bij de politie.

Een geweldige tijd breekt aan, maar langzamerhand begint Joyce te twijfelen aan Thomas' oprechtheid. Een achteloze opmerking, een oogopslag, een plotselinge uitval naar iemand lijken de echte Thomas te onthullen. Als ze erachter komt dat een vriendin van Thomas' vrouw ook spoorloos verdwenen is, slaat de angst pas echt toe bij Joyce. Ze voelt dat Thomas daarvoor verantwoordelijk is, maar ze weet tegelijkertijd dat er maar één kans is om hem als moordenaar te ontmaskeren. Ze moet heel dicht bij hem blijven, koste wat kost...
Schrijver: Eva Noorlander
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789048800667
Uitgever: Lebowski