Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Mads Peder Nordbo

Boeken van Mads Peder Nordbo

Mads Peder Nordbo (Denemarken) woont in Groenland waar hij werkzaam is voor de gemeente Nuuk. Hij heeft literatuur, communicatie en filosofie gestudeerd aan de universiteiten van Zuid Denemarken en Stockholm.

Meer over Mads Peder Nordbo

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1970

Website: http://www.madspedernordbo.com/

Matthew Cave
  1. Meisje zonder huid - Pigen uden hud
  2. Koude angst - Kold angst

Gedetaileerd overzicht

Matthew Cave

Meisje zonder huid

Het leven van de Deense journalist Matthew Cave verliest alle glans wanneer zijn vriendin en ongeboren baby bij een auto-ongeluk omkomen. Hij besluit zijn oude leven achter zich te laten en naar Groenland te verhuizen. Daar raakt hij bij zijn nieuwe baan voor een plaatselijke krant betrokken bij een opzienbarende zaak: een recentelijk ontdekte mummy is verdwenen en er wordt een vermoorde politieagent vlak bij de vindplaats aangetroffen.

Matthew komt op het spoor van vier identieke moorden, gepleegd in 1973, die weer in verband blijken te staan met de verdwijning van drie meisjes. Hij raakt ervan overtuigd dat meer mensen weet hebben van de zaak - de enige die hij lijkt te kunnen vertrouwen is een jonge Groenlandse vrouw die net is vrijgelaten uit de gevangenis...

Schrijver: Mads Peder Nordbo
Oorspronkelijke titel: Pigen uden hud
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026340314
Ebook: 9789026340321
Uitgever: Ambo | Anthos
Koude angst

Tupaarnaq is teruggekeerd naar Nuuk om haar enige vriend, Matthew Cave, te helpen zijn halfzus Arnaq te vinden, die tijdens een weekendtrip naar het verlaten stadje Færingehavn is verdwenen. Wanneer Arnaqs moeder een telefoontje krijgt van een doodsbange Arnaq is het voor iedereen duidelijk dat er een vreselijk misdrijf dreigt plaats te vinden.

Matthews vader, Tom, was in zijn jonge jaren op de militaire basis Thule betrokken bij een geheim experiment met dodelijke afloop en werd verdacht van een dubbele moord. De verdwijning van Arnaq blijkt samen te hangen met de oude Thule-zaak.

Aan Matthew en Tupaarnaq de taak om Arnaq te redden, zonder nieuwe slachtoffers te maken.

Schrijver: Mads Peder Nordbo
Oorspronkelijke titel: Kold angst
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026345029
Ebook: 9789026345036
Uitgever: Ambo | Anthos