Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Mads Peder Nordbo

Boeken van Mads Peder Nordbo

Mads Peder Nordbo woont in Groenland waar hij werkzaam is voor de gemeente Nuuk. Hij heeft literatuur, communicatie en filosofie gestudeerd aan de universiteiten van Zuid Denemarken en Stockholm.

Meer over Mads Peder Nordbo

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Denemarken

Website: Mads Peder Nordbo


Matthew Cave

  1. Meisje zonder huid - Pigen uden hud
  2. Koude angst - Kold angst
  3. De vrouw met het dodenmasker - Kvinden med dødsmasken

gedetailleerd overzicht

Matthew CaveMeisje zonder huid

Het leven van de Deense journalist Matthew Cave verliest alle glans wanneer zijn vriendin en ongeboren baby bij een auto-ongeluk omkomen. Hij besluit zijn oude leven achter zich te laten en naar Groenland te verhuizen. Daar raakt hij bij zijn nieuwe baan voor een plaatselijke krant betrokken bij een opzienbarende zaak: een recentelijk ontdekte mummy is verdwenen en er wordt een vermoorde politieagent vlak bij de vindplaats aangetroffen.

Matthew komt op het spoor van vier identieke moorden, gepleegd in 1973, die weer in verband blijken te staan met de verdwijning van drie meisjes. Hij raakt ervan overtuigd dat meer mensen weet hebben van de zaak - de enige die hij lijkt te kunnen vertrouwen is een jonge Groenlandse vrouw die net is vrijgelaten uit de gevangenis...

Schrijver: Mads Peder Nordbo
Oorspronkelijke titel: Pigen uden hud
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026340314
Ebook: 9789026340321
Uitgever: Ambo | Anthos
Koude angst

Tupaarnaq is teruggekeerd naar Nuuk om haar enige vriend, Matthew Cave, te helpen zijn halfzus Arnaq te vinden, die tijdens een weekendtrip naar het verlaten stadje Færingehavn is verdwenen. Wanneer Arnaqs moeder een telefoontje krijgt van een doodsbange Arnaq is het voor iedereen duidelijk dat er een vreselijk misdrijf dreigt plaats te vinden.

Matthews vader, Tom, was in zijn jonge jaren op de militaire basis Thule betrokken bij een geheim experiment met dodelijke afloop en werd verdacht van een dubbele moord. De verdwijning van Arnaq blijkt samen te hangen met de oude Thule-zaak.

Aan Matthew en Tupaarnaq de taak om Arnaq te redden, zonder nieuwe slachtoffers te maken.

Schrijver: Mads Peder Nordbo
Oorspronkelijke titel: Kold angst
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026345029
Ebook: 9789026345036
Uitgever: Ambo | Anthos
De vrouw met het dodenmasker

Een man wordt dood aangetroffen op de bodem van een put bij een oude vikingruïne. Wanneer de politie sporen vindt die erop wijzen dat de man vermoord is door een vrouw die al zes maanden geleden is overleden, breekt er paniek uit in de kleine Groenlandse samenleving. Is de moordenaar een levende dode? Een Qivittoq, een mythisch wezen dat uit is op wraak?

De politie richt zich op Tupaarnaq, die van de aardbodem verdwenen lijkt. Haar enige vriend, journalist Matthew Cave, voelt zich gedwongen haar te vinden. Hij reist naar Denemarken om meer over haar verleden te weten te komen, en ontdekt dat Tupaarnaq niet de persoon is voor wie hij haar aanzag. Als hij terugkeert naar Groenland hoort hij dat er meer lijken zijn gevonden. Dan wordt hij wakker, besmeurd met bloed, en nu is hij zelf verdacht...

Schrijver: Mads Peder Nordbo
Oorspronkelijke titel: Kvinden med dødsmasken
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026352256
Ebook: 9789026352263
Uitgever: Ambo | Anthos