Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Mads Peder Nordbo

Boeken van Mads Peder Nordbo

Mads Peder Nordbo is Deens, maar woont al een aantal jaar in Nuuk, Groenland waar hij werkzaam is voor de gemeente. Hij heeft literatuur, communicatie en filosofie gestudeerd aan de universiteiten van Zuid Denemarken en Stockholm.

Meer over Mads Peder Nordbo

Website: http://www.madspedernordbo.com/

Geboren: 1970

Overzicht

Meisje zonder huid

Het leven van de Deense journalist Matthew Cave verliest alle glans wanneer zijn vriendin en ongeboren baby bij een auto-ongeluk omkomen. Hij besluit zijn oude leven achter zich te laten en naar Groenland te verhuizen. Daar raakt hij bij zijn nieuwe baan voor een plaatselijke krant betrokken bij een opzienbarende zaak: een recentelijk ontdekte mummy is verdwenen en er wordt een vermoorde politieagent vlak bij de vindplaats aangetroffen.

Matthew komt op het spoor van vier identieke moorden, gepleegd in 1973, die weer in verband blijken te staan met de verdwijning van drie meisjes. Hij raakt ervan overtuigd dat meer mensen weet hebben van de zaak - de enige die hij lijkt te kunnen vertrouwen is een jonge Groenlandse vrouw die net is vrijgelaten uit de gevangenis...

Schrijver: Mads Peder Nordbo
Oorspronkelijke titel: Pigen uden hud
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789026340314
Uitgever: Ambo | Anthos