Boekenplank:
Kies

Boeken van Alex North

Alex North heeft filosofie gestudeerd aan Leeds University waarna hij op de afdeling sociologie van deze universiteit ging werken. North woont met zijn gezin in Leeds. De naam Alex North is een pseudoniem.

Meer over Alex North

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De fluisterman - The whisper man
  • De schaduwvriend - The shadow friend

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe fluisterman

Als de deur halfopen staat, hoor je het gefluister vroeg of laat...

Nog kapot van de dood van zijn vrouw besluit Tom Kennedy met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om een nieuwe start te maken. Maar Featherbank heeft een duister verleden. Twintig jaar geleden ontvoerde en vermoordde een seriemoordenaar vijf jongens. Tot hij uiteindelijk werd gepakt vreesde iedereen de Fluisterman.

Dat was al heel lang geleden, en een oud misdrijf hoeft natuurlijk niet van invloed te zijn op het leven van Tom en Jake. Maar dan verdwijnt er weer een jongen en begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam...

Schrijver: Alex North
Oorspronkelijke titel: The whisper man
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026346095
Uitgever: Ambo | Anthos
De schaduwvriend

De nachtmerrie is nog maar net begonnen...

Paul Adams herinnert zich nog goed die vreselijke dag waarop de jonge Charlie Crabtree een van zijn klasgenoten vermoordde. Paul was zowel bevriend met Charlie als met het slachtoffer. Diezelfde dag verdween Charlie spoorloos en de wildste complottheorieën doen nog steeds de ronde op internet.

Vijfentwintig later verwerkt Paul stukje bij beetje zijn jeugd. Maar wanneer zijn dementerende moeder een terugval krijgt, kan hij er niet meer omheen: hij moet terug naar zijn ouderlijk huis. Het duurt niet lang voordat alles uit de hand begint te lopen: zijn moeder is ervan overtuigd dat er een indringer in huis is, en Paul realiseert zich dat hij wordt gevolgd. Het zet hem aan het denken: wat is er daadwerkelijk gebeurd op de dag van de moord? Waar zou Charlie nu zijn?

Schrijver: Alex North
Oorspronkelijke titel: The shadow friend
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026353598
Ebook: 9789026353604
Uitgever: Ambo | Anthos