Boekenplank:
Kies

Boeken van Claire North

Claire North was pas 16 jaar oud toen haar eerste boek - dat ze schreef toen ze 14 jaar was - werd uitgebracht.

Meer over Claire North

Genres: Fantasy / SF, Roman

Pseudoniem (van): Catherine Webb, Kate Griffin

Geboren: 1986

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Claire North


Overzicht

  • De eerste vijftien levens van Harry August - The first fifteen lives of Harry August
  • Huid op huid - Touch
  • Ithaca - Ithaca

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe eerste vijftien levens van Harry August

Harry August gaat dood. Keer op keer. Wat hij ook doet of besluit, telkens keert hij terug in hetzelfde leven, in hetzelfde jaar, op dezelfde plek. Maar mét de kennis uit zijn vorige levens. Toch verloopt niets anders.

Dan staat er, aan het einde van zijn elfde leven, een klein meisje bij zijn sterfbed. Zij roept zijn hulp in om de wereld te redden. Inmiddels weet hij dat er meer zijn zoals hij. Terwijl de meesten hun kennis gebruiken om een lekker leven te leiden, is er een die zijn kennis te gelde maakt waardoor de wereld zich te snel vernieuwt en het natuurlijke evenwicht wordt verstoord. Dat zal uiteindelijk de ondergang betekenen. Alleen Harry kan hem tegenhouden. Als hij hem vindt. Als hij op tijd komt.

Schrijver: Claire North
Oorspronkelijke titel: The first fifteen lives of Harry August
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789046816288
Ebook: 9789046816295
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Huid op huid

Hij wilde me het leven ontnemen. Ik ontnam het het zijne. Het is alweer lang geleden. Het was donker, herinner ik me, en ik zag mijn moordenaar pas toen het te laat was. Terwijl ik stierf, raakte mijn hand de zijne en was mijn eerste overschakeling een feit. Plotseling keek ik met de ogen van mijn moordenaar en zag mezelf sterven. Overschakelen is niet moeilijk. Ik spring van lichaam naar lichaam, leid andermans leven, kan zijn wie ik wil. Mijn naam is Kepler. Ik zou jou kunnen zijn. Maar er wordt op ons gejaagd...

Kepler kan wisselen van persoon door iemand aan te raken. Meestal beschouwt hij die geleende lichamen als een hobby, maar soms raakt hij aan ze gehecht, zoals aan Josephine. Maar dan wordt zijn geliefde Josephine vermoord, terwijl de moordenaar het op hém, Kepler, had gemunt. Hij begint aan een missie om achter de waarheid te komen en Josephines dood te wreken.

Schrijver: Claire North
Oorspronkelijke titel: Touch
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789046818657
Ebook: 9789046818640
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Ithaca

Dit is het verhaal van Penelope van Ithaka, de befaamde vrouw van Odysseus, zoals het nooit eerder is verteld. Voor de kust van Ithaka dicteren de grillen der goden de oorlogen van de mens. Maar op het eiland zelf zijn het de stemmen van verlaten vrouwen - en hun godinnen - die de loop van de geschiedenis bepalen.

Claire North schreef een gedurfde hervertelling die een oeroude mythe nieuw leven inblaast en strijdlustige vrouwen een stem geeft in een wereld die wordt gedomineerd door meedogenloze mannen. Het is de hoogste tijd dat de vrouwen van Ithaka hun verhaal vertellen...

Schrijver: Claire North
Oorspronkelijke titel: Ithaca
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083375724
Ebook: 9789083375731
Uitgever: Orlando