Boekenplank:
Kies

Boeken van Lex Noteboom

Lex Noteboom studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij als merkstrateeg voor verschillende reclamebureaus, terwijl hij de sciencefictionthriller The Deca Tapes schreef. Om het verhaal uit te kunnen brengen, maakte hij er een audiodramapodcast van. Toen het script af was, ging hij voor zichzelf aan de slag en produceerde de show op zijn zolderkamer: van de compositie van de soundtrack tot de regie van de stemacteurs. The Deca Tapes werd genomineerd voor een Webby Award en won de grootste prijs voor digitale creativiteit in Europa: een Lovie Award. In Nederland werd de podcast genomineerd voor BNR’s Dutch Podcast Award.

Meer over Lex Noteboom

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1987

Geboorteland: Nederland

Website: Lex Noteboom


Overzicht

De man met duizend gezichten

In oorlog sneuvelt de waarheid als eerste...

Wanneer Vigo Lechkov, president van de Democratische Republiek Kazichië, wordt vermoord, keert zijn tweelingbroer Daniel na twintig jaar terug naar het vaderland voor de begrafenis. Maar al snel blijken Daniel en zijn vrouw Michelle de voormalige Sovjetstaat niet meer te kunnen verlaten. Er heerst grote onrust in het land, waar in het oostelijk deel de roep om onafhankelijkheid steeds luider klinkt en in de hoofdstad sommige oligarchen definitief willen afrekenen met de familie Lechkov.

Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie heeft Daniels familie met ijzeren vuist over Kazichië geheerst. Nu Vigo dood is, zou Daniel middels zogenaamd vrije verkiezingen tot de nieuwe president moeten worden verkozen. Dit is het laatste wat Daniel wil, maar wanneer er een staatsgreep wordt gepleegd en de Russische geheime dienst en de CIA zich ermee gaan bemoeien, begrijpt hij dat hij gevangen zit in een dodelijk web.

De man met duizend gezichten verschijnt tegelijk met de 8-delige audiodramapodcast De vrouw met duizend gezichten. Boek en podcast spelen zich in dezelfde wereld af, maar vertellen afzonderlijke verhalen die los van elkaar te lezen/beluisteren zijn.

Schrijver: Lex Noteboom
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400513136
Ebook: 9789044932119
Uitgever: Bruna