Boekenplank:
Kies

Boeken van Hannah Nyala

Meer over Hannah Nyala

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Hannah Nyala


Overzicht

  • Voor het laatst gezien - Point last seen

Tally Nowata

  1. Dood spoor - Leave no trace
  2. Noodkreet - Cry least heard

Dubbel uitgegeven titels

  • De spoorzoekster - zie Voor het laatst gezien
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtVoor het laatst gezien
Na zeven jaar lichamelijke en geestelijke mishandeling ontvlucht Hannah Nyala met haar twee kinderen haar echtgenoot. Om haar leven weer richting te geven, bekwaamt ze zich in de Mojavewoestijn in de kunst van het spoorzoeken en sluit zich aan bij een reddingsteam van de Nationale Parkwacht. Haar verleden blijft haar echter achtervolgen als haar ex-man haar kinderen ontvoert en Hannah met de dood bedreigt.

In dit hartverscheurende verhaal beschrijft Hannah Nyala de fascinerende kunst van het spoorzoeken: de uitdaging om je ogen gericht te houden op de grond in een race tegen de klok, en de noodzaak elk afzonderlijk teken te begrijpen.

Voor het laatst gezien is het aangrijpende en dramatische verhaal van de persoonlijke overwinning van een vrouw.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Point Last Seen - 1998
Regisseur: Elodie Keene
Cast: Linda Hamilton, Kevin Kilner, Sam Hennings, e.a.
Schrijver: Hannah Nyala
Oorspronkelijke titel: Point last seen
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029055109
Uitgever: Meulenhoff

Tally NowataDood spoor
Een jonge vrouw vecht voor haar leven in de woestijn van Australië. In strijd met de genadeloze, vernietigende natuur. Maar ook met de moordenaars van haar minnaar, die haar op de hielen zitten...

Tally Nowata is getraind in het redden van mensenlevens. Als lid van een Amerikaans rescueteam is ze gespecialiseerd in overlevingstechnieken onder de meest extreme omstandigheden en heeft ze veel, vaak zwaargewonde, mannen en vrouwen in de bergen opgespoord en veilig teruggebracht. Maar als haar minnaar Paul haar alleen achterlaat in de Australische Tanami-woestijn blijken al haar vaardigheden opeens waardeloos...

Paul heeft hun kamp verlaten om zijn tienjarige dochtertje Josie op te halen en samen hadden ze snel terug moeten zijn. Maar als dat na veertien dagen nog niet het geval is, ziet Tally zich door voedsel- en watergebrek gedwongen om meer dan 300 km naar de bewoonde wereld te voet af te leggen.

Maar als ze, na enkele slopende etappes, op het ontzielde lichaam van Paul stuit, beseft ze dat ze meer dan het natuurgeweld alleen heeft te vrezen: Paul is vermoord en Josie is op sterven na dood. Samen met het doodzieke kind zet Tally de helse tocht voort, in de wetenschap dat de moordenaars hen op de hielen zitten.
Schrijver: Hannah Nyala
Oorspronkelijke titel: Leave no trace
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789061120025
Uitgever: Karakter
Noodkreet
Als lid van een Amerikaans rescueteam is Tally Nowata gespecialiseerd in overlevingstechnieken onder de meest extreme omstandigheden en heeft ze veel - vaak zwaargewonde - mannen en vrouwen in de bergen opgespoord en veilig teruggebracht.

Twee jaar na de gruwelijke moord op haar minnaar Paul in de Australische Outback heeft Tally zo goed en zo kwaad als het gaat de draad van haar leven weer opgepakt. Ze gaat nog steeds gebukt onder een groot verdriet, maar ze heeft zich weer met volle overgave gestort op dat wat haar passie is: het reddingswerk in de bergen.

Als een alarmerende oproep van een anonieme beller haar de bergen inlokt, wordt zij meegesleurd in een nachtmerrieachtig scenario. Een van haar collega's verdwijnt op mysterieuze wijze en alle verdenking valt op Tally.

Nu moet zij alles op alles zetten om te bewijzen dat zíj niet de schuldige is, maar de nietsontziende moordenaar die het eigenlijk op haar leven gemunt heeft. En op het leven van dat wat haar het liefste is: haar kind...
Schrijver: Hannah Nyala
Oorspronkelijke titel: Cry least heard
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061120636
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsDe spoorzoekster

Zie voor de beschrijving van dit boek: Voor het laatst gezien.

Schrijver: Hannah Nyala
Oorspronkelijke titel: zie Voor het laatst gezien
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789058311023
Uitgever: Muntinga