Boekenplank:
Kies

Boeken van J.P. O'Connell

Meer over J.P. O'Connell

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Hotel Portofino

  1. Hotel Portofino - Hotel Portofino
  2. Zomer aan de Rivièra - Lovers and liars

gedetailleerd overzicht

Hotel PortofinoHotel Portofino

Italië, 1926. Hotel Portofino verwelkomt een stoet aan glamoureuze gasten uit de Britse upper class voor een heerlijke zomer, maar kort na de opening stapelen de problemen zich al op voor eigenaar Bella Ainsworth. Ze heeft te weinig personeel en geld en bovendien zijn haar eersteklas gasten veeleisend en lastig te behagen. Daarnaast wordt ze het doelwit van een corrupte fascistische politicus.

Haar grootste probleem is echter dat haar aristocratische, sluwe echtgenoot - wanhopig om zijn rijkdom en status te behouden - achter haar rug om zijn eigen plannen smeedt, met grote gevolgen...

Schrijver: J.P. O'Connell
Oorspronkelijke titel: Hotel Portofino
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789024599516
Ebook: 9789024599523
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zomer aan de Rivièra

Italië, 1927. Voor Hotel Portofino breekt de tweede zomer aan de Rivièra aan. Het seizoen komt lekker op gang, en het hotel bloeit na de hobbelige beginfase.

Bella is opgelucht dat haar waardeloze echtgenoot Cecil is vertrokken. Haar zoon Lucian komt naar Portofino om haar te helpen met de verbouwing - de kelder wordt omgetoverd tot spa - waar ze vol enthousiasme aan is begonnen. Haar zorgen om zijn rampzalige huwelijk zet ze even opzij.

Maar dan duikt Cecil onverwacht op in Portofino en eist zijn rol op als mede-eigenaar van het hotel en echtgenoot. Terwijl Bella haar uiterste best doet om alle ballen in de lucht te houden, krijgt het hotel ook nog eens te maken met een anonieme inspectie voor een toonaangevende hotelgids, wat de toekomst van het hotel zal maken of breken.

Schrijver: J.P. O'Connell
Oorspronkelijke titel: Lovers and liars
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021045634
Ebook: 9789021045641
Uitgever: Luitingh-Sijthoff