Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Jeanette Obro & Ole Tornbjerg

Boeken van Jeanette Obro & Ole Tornbjerg

Meer over Jeanette Obro & Ole Tornbjerg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Denemarken

Website: Jeanette Obro & Ole Tornbjerg


Katrine Wraa

  1. Schreeuw onder water - Skrig under vand
  2. Het gezicht van de duivel - Djævlens ansigt

gedetailleerd overzicht

Katrine WraaSchreeuw onder water
Katrine Wraa is een Deense psychologe en profiler. Na jarenlang voor de Engelse politie te hebben gewerkt, wordt ze naar Denemarken teruggehaald en aangesteld bij de afdeling Moordzaken in Kopenhagen. Ze krijgt het algauw zwaar te verduren wanneer ze samen met haar nieuwe partner, Jens Högh, de gewelddadige moord op een gynaecoloog, die is neergestoken in zijn eigen voortuin, moet zien op te lossen.

De verdenking komt te liggen op drie personen: een Tjetsjeense vluchteling wiens vrouw is overleden tijdens een bevalling waar de arts verantwoordelijk voor was, de weduwe van de gynaecoloog die over diepe geheimen blijkt te beschikken en de verborgen minnares van de arts.

In de loop van een paar zenuwslopende winterdagen wordt Katrine Wraa geconfronteerd met haar eigen diepste angst, wanneer de moordenaar een gewetenloze psychopaat blijkt te zijn, die plotseling veel te dichtbij is gekomen.
Schrijver: Jeanette Obro & Ole Tornbjerg
Oorspronkelijke titel: Skrig under vand
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044617818
Uitgever: Prometheus
Het gezicht van de duivel
Hij is een heel gewone man. Denk je. Maar als je een glimp opvangt van zijn ware gezicht, kost het je je leven.

Het verkoolde lichaam van een vrouw wordt gevonden in een uitgebrande auto in Kopenhagen. Tot ieders ontsteltenis blijkt de vrouw levend te zijn verbrand. Psychologe en profiler Katrine Wraa en haar partner, Jens Høgh, worden op de zaak gezet.

Tijdens hun onderzoek komen zij terecht in een wereld van prostituees, bikers en gangsters, mensen die er alles aan doen om hun verleden te verhullen.

Het gezicht van de duivel is een verhaal over familietrauma's, onderdrukking, schaamte en bedrog. Ook Katrine Wraa's privéleven staat onder druk: alles waarin zij gelooft en alles wat zij is - als psycholoog en als mens - lijkt voorgoed te zijn veranderd.
Schrijver: Jeanette Obro & Ole Tornbjerg
Oorspronkelijke titel: Djævlens ansigt
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044619225
Uitgever: Prometheus