Boekenplank:
Kies

Boeken van Gemma O'Connor

Meer over Gemma O'Connor

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1940

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • Oude schulden - Time to remember

Grace Hartfield

  1. Doodgewaand - Sins of omission
  2. Dodelijke herinnering - Falls the shadow
  3. Doodzonden - Farewell to the flesh

Passage South

  1. Diepe wateren - Walking on water
  2. Het spoor van water - Following the wake
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtOude schulden
In 1944 ziet de 15-jarige Felix Hiller zijn Franse woonplaats tot de grond toe vernietigd worden door Duitse troepen. Vanuit zijn schuilplaats hoog in een boom ziet hij hoe zijn vriendin Angel vermoord wordt door een soldaat niet veel ouder dan hijzelf. Vanaf die dag is hij vastbesloten af te rekenen met deze soldaat.

Meer dan vijftig jaar later komen de twee mannen elkaar in Oxford opnieuw tegen. Felix herkent zijn oude vijand. Vlak daarop verdwijnen beiden zonder een spoor na te laten.

Juliet Furbo, een jonge politieagente, begint een zoektocht naar de twee mannen, waarbij ze ontdekt wat deze twee mannen gemeen hebben. Oude schulden, ook uit haar eigen verleden, moeten verrekend worden.
Schrijver: Gemma O'Connor
Oorspronkelijke titel: Time to remember
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789058310743
Uitgever: Muntinga

Grace HartfieldDoodgewaand
Eind jaren vijftig, een klein dorpje in Ierland: de tien jaar oude Grace is getuige van een bloedige familieruzie. Wanneer haar zuster Eileen onmiddellijk daarna verdwijnt, is Grace ervan overtuigd dat haar vader Eileen heeft vermoord.

Dertig jaar later krijgt Grace bericht dat haar doodgewaande zus nét is overleden. Dit noodzaakt Grace op zoek te gaan naar de waarheid omtrent het familiedrama, waarin zij een grotere rol blijkt te spelen dan ze ooit kon vermoeden.
Schrijver: Gemma O'Connor
Oorspronkelijke titel: Sins of omission
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789058314048
Uitgever: Muntinga
Dodelijke herinnering
In de nacht van 31 mei 1941 wordt de speculant Buller Reynolds neergeschoten in de Ierse hoofdstad Dublin. Het is de enige nacht tijdens de oorlog dat de stad door een bombardement wordt getroffen. De schoten worden dan ook door niemand gehoord. Toch is de moordenaar niet helemaal onopgemerkt gebleven.

Lily Sweetman, een meisje van veertien jaar, heeft gezien hoe Reynolds werd vermoord. Helaas heeft ze de schutter nièt herkend. Of toch wel? Sommige herinneringen vervagen niet...

Vijfenvijftig jaar later komt Lily Sweetman bij een auto-ongeluk om het leven. Het lijkt op een ongeval, maar al spoedig blijkt er sprake te zijn van een aanslag en komen overeenkomsten met de lang vergeten moord naar boven.

Als Lily's dochter Bell ontdekt dat haar moeder kort voor ze stierf contact had met Bullers zoon, begint ze een speurtocht naar haar moeders verleden en haar eigen toekomst.
Schrijver: Gemma O'Connor
Oorspronkelijke titel: Falls the shadow
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789058310064
Uitgever: Muntinga
Doodzonden
Het Ierse nonnenklooster Holy Retreat in Elderson Court is een relikwie uit lang vervlogen tijden. De regels zijn er al 15O jaar niet veranderd. Wanneer de nonnen gedwongen zijn een deel van hun land te verkopen, moet het kerkhof van het klooster worden geplaatst.

Volgens de administratie liggen daar eenendertig nonnen in houten kisten begraven. Maar bij de opgravingswerkzaamheden stuit men op een tweeëndertigste kist, die van lood blijkt te zijn. Wie ligt er in die kist begraven? En hoe lang ligt die kist daar al?
Schrijver: Gemma O'Connor
Oorspronkelijke titel: Farewell to the flesh
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789058310354
Uitgever: Muntinga

Passage SouthDiepe wateren
Op een ochtend wordt het lichaam van Evangeline Walter gevonden, vastgebonden aan een boom bij het water. Ze is vermoord. Evangeline was een Amerikaanse die sinds enkele jaren in het kleine dorpje aan de Ierse kust woonde, alleen en teruggetrokken.

Haar dood roept vele vragen op. Wie heeft haar dit aangedaan? Waarom? Maar vooral: wie was zij werkelijk? Waarom kwam ze in Ierland wonen? En hoe ziet haar verleden eruit? Langzaam groeit de lijst van verdachten. Niemand in de kleine gemeenschap leek haar echt te kennen, maar velen gedragen zich verdacht. Iemand moet meer hebben geweten over Evangeline Walter.
Schrijver: Gemma O'Connor
Oorspronkelijke titel: Walking on water
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022530009
Uitgever: Boekerij
Het spoor van water
Het spoor van water is het verhaal van de jonge Gil Recaldo, die een geheim uit zijn verleden meedraagt. Gil (in het boek Diepe wateren nog een kind) gelooft niet dat zijn ouders hem de waarheid over zijn verleden hebben verteld. Hij wil weten wat er echt gebeurd is - maar kan hij daarmee leven?

Gil is inmiddels geadopteerd door Frank Recaldo, die nu samen met Cressie, de moeder van Gil, een dochtertje heeft. Ook voor Frank en Cressie is het verleden niet helemaal tot rust gekomen. De dood van de Amerikaanse Evangeline Walter laat hen na al die jaren nog steeds niet los.
Schrijver: Gemma O'Connor
Oorspronkelijke titel: Following the wake
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022533536
Uitgever: Boekerij