Boekenplank:
Kies

Boeken van Mel Odom

Mel Odom schreef onder meer diverse delen van de jeugdseries Buffy, the vampire slayer en Sabrina, de tienerheks (niet in dit overzicht opgenomen).

Meer over Mel Odom

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Jordan Gray, Don Pendleton

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Mel Odom


Rover

  1. De magie van het woord - The rover
  2. De ondergang van het woord - The destruction of the books

gedetailleerd overzicht

RoverDe magie van het woord
Ooit streed de halfling Edgewick Lichtmaker - Wick voor zijn vrienden - zij aan zij met Taurak Bleiz tegen de giftige pestpadden van Donsidans, zoals iedereen weet het verblijf van de trollenkoning. Met Carrad Muzzyl beklom hij de Muil van de Menseneter, op zoek naar de Schedel der Wijzen.

Nu slijt Wick zijn dagen als bibliothecaris van de Veste van Wereldwijsheid van Nevelveen, aan de voet van de Bikkelbergen, de laatste plaats op aarde waar de monsters van Onwetendheid, Bijgeloof en Onlogica niet kunnen komen.

Aan Wicks voortkabbelende en door niets verstoorde rustige bestaan komt onverwacht een eind als hij bij het afleveren van een boek in het havenkwartier door onvoorziene omstandigheden in handen van piraten valt. Na een reeks avontuurlijke omzwervingen - Wick wordt als slaaf verkocht en weer vrijgekocht door een roverhoofdman - vindt Wick in de Stad der Gehangen Elf vier boeken, geschreven in de taal van de elfen, die hij met zijn leven bewaakt, met de bedoeling ze ongeschonden naar de Veste van Wereldwijsheid te brengen. Of dat zal lukken, dat is een vraag die lang onbeantwoord blijft.
Schrijver: Mel Odom
Oorspronkelijke titel: The rover
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024556243
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De ondergang van het woord
Na zijn avonturen op het vasteland keerde Edgewick Lichtmaker - Wick voor zijn vrienden - terug naar zijn plichten in de Veste van Wereldwijsheid van Nevelveen, aan de voet van de Bikkelbergen - zoals iedereen weet de laatste plek op aarde waar de monsters van Onwetendheid, Bijgeloof en Onlogica niet kunnen komen.

Hoewel zijn hoge leeftijd hem inmiddels beperkingen oplegt, kiest Wick nog steeds met graagte het zeegat om in de wereld op verkenning te gaan. Nu laat hij zich daarbij noodgedwongen vergezellen door een aangenomen hulpje, een eigenwijs schepsel dat luistert naar de naam Juhg.

Een ontmoeting op volle zee met een goblin-schip leidt tot Juhgs ontdekking van een machtig boek dat op onverklaarbare wijze in goblin-handen is geraakt. En al gauw leidt deze significante gebeurtenis tot verbijsterende onthullingen, ontdekkingen die een voorbode zijn van de komst van een kwaad dat een regelrechte bedreiging vormt voor de Veste van Wereldwijsheid, waar het woord in de vorm van tienduizenden boeken ooit een veilige behuizing vond. Zal het Woord deze nieuwe dreiging overleven?
Schrijver: Mel Odom
Oorspronkelijke titel: The destruction of the books
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024522149
Uitgever: Luitingh-Sijthoff