Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Gerard O'Donovan

Boeken van Gerard O'Donovan

Meer over Gerard O'Donovan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Geboorteland: Ierland

Website: Gerard O'Donovan


Mike Mulcahy

  1. Kruisiging - The priest
  2. Dodenlijst - Dublin dead

gedetailleerd overzicht

Mike MulcahyKruisiging
Zijn naam: De Priester. En gebeden worden niet gehoord...

Een moordenaar teistert de straten van Dublin. Voor elke aanval slaat hij een kruisje en daarna stuurt hij zijn slachtoffers naar God, wat hem de bijnaam 'De Priester' oplevert.

Als de dochter van een diplomaat wordt aangevallen en voor dood wordt achtergelaten, gebrandmerkt met een roodgloeiende crucifix, wordt rechercheur Mike Mulcahy op de zaak gezet. Mulcahy is een doorgewinterde politieman, maar deze gruwelijke daad gaat zelfs zijn ergste verbeelding te boven - en De Priester is gevaarlijker en ongrijpbaarder dan elke misdadiger waar hij ooit mee te maken heeft gehad: een engel des doods met een ziel die zwarter is dan de hel.

Terwijl de media op hol slaan en de stad wordt overspoeld door paniek, moet Mulcahy De Priester tegenhouden voor hij zijn duivelse missie kan voltooien.
Schrijver: Gerard O'Donovan
Oorspronkelijke titel: The priest
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047516033
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dodenlijst
De grote schoonmaak lijkt begonnen...

Rechercheur Mike Mulcahy zit eindelijk op zijn plek bij de politie van Dublin, bij de afdeling Internationale Samenwerking. Dan vraagt journaliste Siobhan Fallon zijn hulp bij het opsporen van een vermiste vrouw - de vriendin van een rijke makelaar die net onder verdachte omstandigheden zelfmoord heeft gepleegd.

Mulcahy is al druk met eigen zaken, de moord op een Ierse drugsbaron in Spanje en de mysterieuze vondst van een grote partij cocaïne voor de kust van Ierland. Siobhan en hij kunnen nog niet vermoeden dat die drie zaken niet alleen verband houden met elkaar, maar ook met de komst van een beruchte huurmoordenaar uit Colombia.

Samen raken ze verwikkeld in een bloedstollende jacht op een moordenaar die geen enkel middel schuwt om de enige die de waarheid kent voor altijd het zwijgen op te leggen...
Schrijver: Gerard O'Donovan
Oorspronkelijke titel: Dublin dead
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047516842
Uitgever: Van Holkema & Warendorf