Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Catherine O'Flynn

Boeken van Catherine O'Flynn

Meer over Catherine O'Flynn

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Catherine O'Flynn


Overzicht

  • Wat overblijft is liefde - The news where you are
  • Wat verloren is - What was lost

gedetailleerd overzicht

OverzichtWat overblijft is liefde
Televisiepresentator Frank Allcroft is een karikatuur van zichzelf geworden. Hij zit opgescheept met een tekstschrijver die de ene na de andere slechte grap voor hem verzint en zijn imago van vrolijke verslaggever wordt een steeds zwaardere last. Zijn carrière bij een lokaal tv-station staat ver van de journalistieke droom die hij ooit koesterde.

Zijn bestaan draait meer om de vrouwen in zijn leven dan om zijn werk: zijn echtgenote Andrea, die zielsveel houdt van de man achter de clown, zijn ijskoude moeder Maureen, en vooral zijn dochter Mo, die met haar vragen kleur geeft aan zijn dagen.

Daarbij worstelt Frank met de raadselachtige dood van zijn vriend en voorganger Phil en met het verdwijnen van de nalatenschap van zijn vader, een architect wiens markante gebouwen langzamerhand uit Franks stad verdwijnen. Wanneer Frank de schokkende waarheid achter Phils dood ontdekt, wordt hij zwaar op de proef gesteld.
Schrijver: Catherine O'Flynn
Oorspronkelijke titel: The news where you are
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047201502
Ebook: 9789047201861
Uitgever: Artemis
Wat verloren is
De tienjarige Kate Meaney brengt de meeste tijd door in het winkelcentrum Green Oaks, waar zij als een jonge detective de winkelende klanten nauwlettend in de gaten houdt. Geïnspireerd door haar favoriete boek 'Hoe word ik een detective' dat ze van haar vader kreeg kort voordat hij overleed, schrijft zij ieder verdacht detail van het winkelende publiek op in haar notitieboekje.

Twintig jaar later verschijnt er een meisje met een notitieboekje en een speelgoedaap voor een van de beveiligingscamera's van Green Oaks. Het beeld roept herinneringen op aan de nooit opgeloste verdwijning van de jonge detective Kate Meaney in de jaren tachtig.

Kurt, een beveiligingsbewaker met een slaapstoornis, en Lisa, een gedesillusioneerde winkelmanager van een muziekwinkel, volgen het meisje door de eindeloze gangen onder het centrum - voor hen een welkome ontsnapping aan consumerende klanten en uitgebluste collega's.
Schrijver: Catherine O'Flynn
Oorspronkelijke titel: What was lost
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047200352
Uitgever: Artemis