Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Robert van Oirschot

Boeken van Robert van Oirschot

Robert van Oirschot is ondernemer en organisatieadviseur.

Meer over Robert van Oirschot

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Droog
  • Moord door schuld

gedetailleerd overzicht

OverzichtDroog

De in 1923 ingestelde Droogleggingswet zorgt voor onrust in Amsterdam...

Amsterdam, 1921. Antonie Donkers is amateurbokser en scharrelaar. Door tegen zichzelf in te zetten bij een illegale bokswedstrijd hoopt hij, samen met zijn vriend Johan, een flinke smak geld te verdienen. Hij wil de criminele wereld uitstappen en met zijn jeugdliefde Helena een nieuw leven beginnen.

Ze hebben echter buiten Theo de Slachter gerekend, die het geld dat hij heeft verloren tot aan de laatste cent terug wil. Terwijl Helena's toekomstbeeld in duigen valt ziet Antonie nieuwe mogelijkheden in de illegale alcoholstokerij en de komst van de Olympische Spelen naar Amsterdam.

Schrijver: Robert van Oirschot
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044360196
Ebook: 9789044353280
Uitgever: The House of Books
Moord door schuld

Wat lijkt op een zelfmoord, verandert in een bizarre zaak...

In een leegstaande fabriekshal in de buurt van het Java-eiland in Amsterdam doet een voorbijkomende jogger een gruwelijke ontdekking. Hij vindt een man met een gapende hoofdwond, vastgebonden aan een tafel en het lijkt erop alsof hij zichzelf van het leven heeft beroofd.

Rechercheurs Natasha Kantelberg en Richard Groenen worden op de zaak gezet en worden gesommeerd, door druk vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, om snel met resultaten te komen. Hun bevindingen duiden op een afrekening binnen het drugscircuit. Totdat er een tweede, even gruwelijke, moord gepleegd wordt...

Schrijver: Robert van Oirschot
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044358698
Ebook: 9789044358704
Uitgever: The House of Books