Boekenplank:
Kies

Boeken van Max van Olden

Max van Olden is advocaat en schrijver.

Meer over Max van Olden

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De juiste man
  • Het zwarte dossier
  • Lieve edelachtbare

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe juiste man

Oscar is een alleenstaande advocaat op leeftijd. Hij functioneert, maar daarmee is alles gezegd. Hij draagt de zware last van een persoonlijk drama van twintig jaar geleden met zich mee. Sindsdien staat zijn leven in het teken van vergelding.

Als Oscar een nieuwe zaak aanneemt ziet hij mogelijkheden. De opdracht die hij zichzelf daarmee geeft lijkt vrijwel onmogelijk en gaat ver over de grenzen van de wet.

Schrijver: Max van Olden
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026335877
Ebook: 9789026335884
Uitgever: Ambo | Anthos
Het zwarte dossier

Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen is gelopen bleef ze achter met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de kans haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout. Ontslag dreigt, maar als ze de zaak van 'het zwarte dossier' tot een goed einde kan brengen, maakt ze een kans.

Het zwarte dossier is een onmogelijke klus, die geklaard moet worden onder stevige tijdsdruk en onder bedreiging van een onderwereldfiguur die vanuit de gevangenis invloed wil uitoefenen. Riemke ziet zich genoodzaakt met Nils onder te duiken, haar collega’s moeten haar verdwijning verklaren tegenover de pers. Wat begon als een gewone werkdag eindigt in een strijd op leven en dood.

Schrijver: Max van Olden
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026342288
Ebook: 9789026342295
Uitgever: Ambo | Anthos
Lieve edelachtbare

Luna staat aan het begin van een veelbelovende carrière als strafpleiter bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Bij Kratz & Kratz Advocaten worden haar overvolle dagen gevuld met het bestuderen van strafdossiers en het schrijven van pleitnota's voor haar zittingen bij de rechtbank.

Haar vriend Tobias zit werkloos thuis, wat ervoor zorgt dat hun relatie onder druk komt te staan. Als Luna na een ruzie een nacht met een ander doorbrengt, realiseert ze zich niet dat ze hiermee alles op het spel zet.

Schrijver: Max van Olden
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026331589
Ebook: 9789026331596
Uitgever: Ambo | Anthos