Boekenplank:
Kies

Boeken van Christine Orban

Meer over Christine Orban

Genre: Roman

Geboren: 1957

Geboorteland: Marokko


Overzicht

  • Chez darling - Fringues
  • Zussenliefde - L'âme soeur

gedetailleerd overzicht

OverzichtChez darling
De biologische klok van Darling is afgestemd op de modewereld: haute couture in januari, casual in april, weer haute couture in juli, weer casual in oktober. Kleding is haar lust en haar leven, ze is een overtuigde en welbewuste fashion victim.

Volgens Darling is het leven simpel: je bent wat je draagt. Elk belangrijk moment in haar leven wordt bepaald door haar kleding, die ze vaak maar één keer aantrekt. Ze is een vrouw die zich vermaakt met het kiezen van een man die bij haar jurken past, een koortsachtige serial shopper met als devies: 'Koop altijd meer wanneer je niets nodig hebt.'

Darlings kleren zijn haar familie, haar medeplichtigen, haar filosofie. Voor de mannen die haar begeren is ze onbetaalbaar: ze tellen voor haar alleen maar vanwege hun 'kledinggeld'. Al haar geld gaat op aan kleren, want haar favoriete jurk is de jurk die ze nog niet heeft!

Darling is om te zoenen en verschrikkelijk tegelijk, een unieke vrouw in haar genre. En als dan eindelijk de liefde op haar pad komt, staat ze voor een groot dilemma: kiest ze voor een man of voor de mode?
Schrijver: Christine Orban
Oorspronkelijke titel: Fringues
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789046100479
Uitgever: Pockethuis
Zussenliefde
Christine en Corinne, twee katholieke zusjes, groeien op in Marokko. Ze hebben een gelukkige jeugd, en het valt dan ook zwaar als Christine op latere leeftijd naar Parijs vertrekt. Corinne blijft achter in Marokko, waar zij met de islamitische Kassim trouwt. Corinne bekeert zich tot de islam, en krijgt twee kinderen. Als zij er na een paar jaar achter komt dat haar oudere echtgenoot haar niet trouw is, laat zij zich van hem scheiden.

Christine merkt dat Corinne sinds haar scheiding een fletse blik in haar ogen heeft gekregen. Kassim staat haar niet toe haar kinderen vaker dan één keer in de week te zien, en zelfs Christine kan Corinne niet opvrolijken met haar komst naar Marokko of met leuke cadeautjes.

Het wordt steeds duidelijker dat de zussen in twee verschillende werelden leven, maar dat hun sterke band blijft bestaan. Tot de dag dat Christine het bericht ontvangt dat haar zuster is overleden...
Schrijver: Christine Orban
Oorspronkelijke titel: L'âme soeur
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789069745350
Uitgever: Arena