Boekenplank:
Kies

Boeken van David Osborn

Meer over David Osborn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1923

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De fatale beslissing - The French decision
  • Het hoogste verraad - Love and treason
  • Jachtseizoen - Open season

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe fatale beslissing
Om hun energievoorziening zeker te stellen, proberen de Verenigde Staten de olievoorraden van verschillende landen op te kopen door middel van multinationals die duistere banden onderhouden met de betreffende regeringen.

Aaron Zeismann, die niet alleen in dienst is van het Amerikaanse Federale Energiebureau, maar tegelijk ook spion is voor Frankrijk, staat voor een moeilijke keuze als hij te weten komt dat Amerika vrijwel de gehele oliereserve van Frankrijk probeert te bemachtigen, waardoor dat land volkomen afhankelijk zal worden van de Verenigde Staten.
Schrijver: David Osborn
Oorspronkelijke titel: The French decision
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789044923735
Uitgever: Bruna
Het hoogste verraad
Is Harold Volker de beste minister van Buitenlandse Zaken die de Verenigde Staten ooit heeft gehad - of is deze briljante politicus een verrader in dienst van het Oostblok? David Farr, topagent van de FBI, krijgt de opdracht deze klemmende vraag afdoende te beantwoorden.

Uiterst geraffineerd weet Farr Volkers vrouw Alexis - een opvallende, hyperintelligente vrouw die voor haar huwelijk een glanzende carrière bij de televisie heeft opgegeven - bij zijn onderzoek te betrekken. Alexis, die wordt verscheurd door gevoelens van liefde, loyaliteit en twijfel, raakt steeds meer verzeild in de schemerige wereld van het Capitool.

Opportunistische lobby, duistere complotten, contraspionage, afpersing en zelfs moord spelen in de politieke kringen van Washington een bepalende rol. En de hoofdrol in het drama is voor Harold Volker...
Schrijver: David Osborn
Oorspronkelijke titel: Love and treason
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789010047229
Uitgever: Boekerij
Jachtseizoen
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: David Osborn
Oorspronkelijke titel: Open season
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789022973110
Uitgever: Bruna