Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Perri O'Shaughnessy

Boeken van Perri O'Shaughnessy

Perri O'Shaughnessy is het pseudoniem van de zussen Pamela en Mary O’Shaughnessy.

.

Meer over Perri O'Shaughnessy

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Perri O'Shaughnessy


Nina Reilly

  1. Vermoorde onschuld - Motion to suppress
  2. Schending van vertrouwen - Invasion of privacy
  3. Jackpot - Writ of execution
  4. In naam van de onschuld - Unfit to practice
  5. Achterland - Presumption of death

gedetailleerd overzicht

Nina ReillyVermoorde onschuld
Ik voelde de pijn van zijn harde vingers. Ik rook zijn ongewassen huid. Hij gaf me een harde klap tegen mijn hoofd en ik zag dat hij ervan genoot. Net als altijd...

Wanneer serveerster Misty Patterson midden in de nacht thuiskomt van haar werk, wordt zij voor de zoveelste keer door haar jaloerse echtgenoot Anthony mishandeld. Deze keer slaat Misty terug. Dat geeft ze toe. Maar heeft ze Anthony ook vermoord? Misty verklaart dat zij zich niets meer kan herinneren van die fatale nacht. Nu is Anthony dood en zij is de hoofdverdachte in een geruchtmakende moordzaak.

De onervaren maar strijdlustige advocate Nina Reilly neemt de verdediging op zich - hoewel zij diep in haar hart gelooft dat haar cliënte liegt. Toch heeft Nina enorm veel respect voor Misty, omdat deze voor de eerste keer in haar leven heeft besloten voor zichzelf op te komen.

In de rechtszaal van een klein Californisch stadje komen de twee aantrekkelijke, jonge vrouwen tegenover een legertje arrogante en doorgewinterde juristen te staan, die als wolven op een strategische fout loeren...
Schrijver: Perri O'Shaughnessy
Oorspronkelijke titel: Motion to suppress
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789055013043
Uitgever: BZZTôH
Schending van vertrouwen
Nina Reilly, advocate in Lake Tahoe, Californië, is vastbesloten geen moordzaken meer aan te nemen nadat ze in de rechtszaal is neergeschoten. Ze is lichamelijk weliswaar weer helemaal hersteld van de aanslag, maar de angst blijft. Vanaf nu wil ze alleen nog maar pleiten in civiele zaken.

Nina's eerste cliënt na haar terugkomst is filmmaakster Terry London, die een omstreden documentaire gemaakt heeft over een jong meisje dat twaalf jaar geleden spoorloos is verdwenen. Ze is aangeklaagd door de ouders van het meisje, die de film als een inbreuk op hun privacy beschouwen. Terry gaat zich in de loop van het proces steeds vreemder gedragen: ze bemoeit zich met Nina's privéleven, en lijkt haar uit de grond van haar hart te haten.

Als Terry op een brute manier vermoord wordt, is Nina bijna opgelucht. Ze verbreekt haar eerdere belofte aan zichzelf, en besluit de man die alle schijn tegen zich heeft, te verdedigen. Nina wordt verscheurd door tegenstrijdige emoties: de aangeklaagde is de vader van haar twaalf jaar oude zoon, de man die ooit plotseling uit haar leven verdween voordat hij wist dat ze zijn kind zou krijgen. Hij is de enige man die ze ooit heeft liefgehad...
Schrijver: Perri O'Shaughnessy
Oorspronkelijke titel: Invasion of privacy
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789055015290
Uitgever: BZZTôH
Jackpot
Nina Reilly is een alleenstaande moeder en advocate. Zij runt haar eigen praktijk in een klein stadje aan Lake Tahoe in Nevada. Op een dag stapt daar Jessie Potter binnen, een jonge vrouw die in een casino in Reno zojuist de jackpot heeft gewonnen.

Jessie heeft Nina's hulp nodig. Om de cheque van zeven miljoen dollar in ontvangst te nemen zal ze haar identiteit bekend moeten maken, en dat is iets wat Jessie tegen elke prijs wil voorkomen. Ze is op de vlucht voor haar schoonvader die haar ervan beschuldigt zijn zoon te hebben vermoord met wie ze zes maanden getrouwd was...
Schrijver: Perri O'Shaughnessy
Oorspronkelijke titel: Writ of execution
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022988633
Uitgever: Bruna
In naam van de onschuld
Wanneer de auto van advocate Nina Reilly wordt gestolen, komen drie strikt vertrouwelijke dossiers met gevoelige informatie over haar cliënten in de openbaarheid.

Als gevolg hiervan verliest ze een bijna gewonnen voogdijzaak, moet de ooggetuige van een moord onderduiken en wordt ze ervan beschuldigd met een verzekeringsuitkering te hebben geknoeid. Maar wanneer haar cliënten zich tegen haar keren en eisen dat ze wordt geroyeerd, ontdekt ze een patroon van manipulatie en dodelijk geweld...
Schrijver: Perri O'Shaughnessy
Oorspronkelijke titel: Unfit to practice
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022989937
Uitgever: Bruna
Achterland
Advocate Nina Reilly keert terug naar haar geboortestreek Carmel Valley, waar ze ooit haar carrière begon. Het is een plek van dramatische tegenstellingen en verborgen spanningen tussen nieuwe rijkdom en oude families.

In plaats van een warm welkom wacht haar het bericht dat Wish, de zoon van haar voormalige assistent, is gearresteerd op verdenking van brandstichting en moord. Tegen beter weten in blijft Nina in zijn onschuld geloven, ook al stapelen de bewijzen tegen hem zich op.
Schrijver: Perri O'Shaughnessy
Oorspronkelijke titel: Presumption of death
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022991527
Uitgever: Bruna