Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew Osmond

Meer over Andrew Osmond

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1938 / Overleden: 1999

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Oorlog zonder grenzen - War without frontiers
  • Saladin - Saladin!

gedetailleerd overzicht

OverzichtOorlog zonder grenzen
Oorlog zonder grenzen is een uiterst spannende politieke thriller. Briljant en met grote kennis van zaken geschreven. De thematiek is zeer actueel: een in voorbereiding zijnde fusie tussen de Engelse en de Italiaanse automobielindustrie. Een uitzonderlijk gedurfd plan dat een groot aantal schokkende gebeurtenissen in gang zet: terroristische aanslagen, moord en een ontvoering die een enorme Franse politiemacht op de been brengt.

De adembenemende intrige voert u naar Brussel, Parijs, Tours, Bonn, Londen en Rome, terwijl de ontknoping zich afspeelt in het schitterende landschap van de Dordogne.

* Geschreven door Andrew Osmond en Douglas Hurd.
Schrijver: Andrew Osmond
Oorspronkelijke titel: War without frontiers
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789027457967
Uitgever: Spectrum
Saladin
Een spectaculaire aanslag op het hoofdkantoor van de Israëlische geheime dienst, een kolos van beton en staal volgestopt met de meest geperfectioneerde elektronische apparatuur, die zich hoog boven de daken van Jeruzalem verheft, is het doel van de Palestijnse Arabier Saladin. De operatie wordt geleid door de Engelse ex-commando Stephen Roscoe, een spionagespecialist.

De vloeiend Hebreeuws sprekende Arabier Bassam tracht in Israël mensen te winnen voor de plannen van Saladin: een vredesprogramma dat voor alle betrokken partijen een aanvaardbare oplossing moet brengen. Dit plan zal wereldkundig worden gemaakt op het hoogtepunt van de actie.

Zowel de Zwarte-Septemberbeweging als de Israëlische inlichtingendienst onder leiding van de briljante legerofficier Jaakov, proberen, met verschillende motieven, het plan te verijdelen. Op het moment dat de onderneming bijna is voltooid leiden totaal onvoorziene ontwikkelingen tot een dramatische ontknoping.

Tot de meest intrigerende delen van het boek, waarvoor de schrijver maandenlang ter plaatse research heeft verricht, behoren een barre tocht door woestijnen en mijnenvelden en de beschrijving van de dodelijke strijd tussen de twee intellectuelen Jaakov en Bassam, die elkaar al in Oxford hadden ontmoet. Saladin is een serieus maar provocerend boek over één van de meest gevaarlijke onderwerpen van deze tijd, en stijgt ver boven het niveau van een gewone thriller uit.
Schrijver: Andrew Osmond
Oorspronkelijke titel: Saladin!
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789022951729
Uitgever: Bruna