Boekenplank:
Kies

Boeken van Almar Otten

Almar Otten studeerde hydrologie in Wageningen en is sinds 2007 werkzaam bij de gemeente Deventer.

Meer over Almar Otten

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Nederland

Website: Almar Otten


Overzicht

 • Gevallen engelen
 • Vriendendienst

Ellen van Dorth & Jozef Laros

 1. Verdwenen chemie
 2. Icoondrift
 3. Gebonden kapitaal
 4. Lied van angst
 5. Dood op het Grote Kerkhof
 6. De renner van het Bergkwartier
 7. Elite

Lineke Tesinga

 1. De afstammeling
 2. Blauw goud
 3. Jeugdzonde
 4. Het ronde huis

De zeven Deventer moordzaken

De eerste 4 delen van de serie rondom Ellen van Dorth & Jozef Laros behoren tot de serie De zeven Deventer moordzaken. De overige drie delen werden geschreven door Marcel Verreck.

gedetailleerd overzicht

OverzichtGevallen engelen

Vijf studenten wonen in een vervallen landhuis. Hun mysterieuze buurman, een filosoof, daagt hen uit om op zoek te gaan naar de waarheid. De twee vrouwen en drie mannen laten zich meevoeren in confronterende experimenten over waarheid, jeugdtrauma's en seksualiteit, gebaseerd op de ideeën van Michel Foucault. Ze komen daarmee gevaarlijk dicht bij elkaar. Hun vriendschap kan de loodzware last van het laatste experiment niet dragen.

Ze verlaten het landhuis om een eigen leven op te bouwen, maar beloven dat ze elkaar na vijfentwintig jaar opnieuw zullen ontmoeten. Dat gebeurt. Een dramatische apotheose volgt.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789072603746
Uitgever: AFdH
Vriendendienst

In het Engelse landhuis van Arthur de Rothschild komen twintig mensen uit de Londense City bijeen. Tussen hen loopt ook een man met getaand gezicht en halflang wit haar - hij wordt 'de Zwitser' genoemd. Het is een bijeenkomst van grote bankiers en enorme mondiale belangen. Wat is dan één mensenleven?

Als David Zomer hoort dat Eline hem wil spreken, laat hij alles uit zijn handen vallen. Hij kent maar één Eline. Zij woonde samen met hem in het roemruchte Amsterdamse krakersbolwerk Krankstaat. Een pijnlijke periode waar hij niet graag aan herinnerd wil worden. Maar hij moet nu op reis. Een levensgevaarlijke tocht door Zwitserland en Italië voert hem naar Diyarbakir, de Koerdische hoofdstad in het zuidoosten van Turkije. Een oude vriendschap vergt van hem het uiterste.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024568826
Ebook: 9789024568833
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Ellen van Dorth & Jozef LarosVerdwenen chemie

De onervaren rechercheur Ellen van Dorth wordt naar het chemiebedrijf Unimeer gestuurd om de bizarre inhoud van een envelop te onderzoeken. De volgende dag wordt het lijk van de exportmanager van Unimeer gevonden in het tuinhuisje van zijn villa.

De ervaren Jozef Laros wordt op de zaak gezet. Hiermee is een nieuw politieduo geboren, al gaat de samenwerking niet altijd van harte. De mathematische werkwijze van de ambitieuze Ellen botst nogal eens met de intuïtieve aanpak van de oude rot Jozef en dat leidt regelmatig tot pijnlijke, maar vaak ook vermakelijke misverstanden.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789081081825
Ebook: 9789490548131
Uitgever: ArtNik
Icoondrift

In de herberg 't Hosselt, gelegen op een landgoed aan de rand van Deventer, wordt wild gegeten en worden zaken gedaan. Maar wat bevindt zich in de geheime kelders onder de herberg? Hans Hopstaken, braaf, getrouwd, drie kinderen, komt daar bij toeval achter. Dan wordt Karin Hoedt, een ex-prostituee, doodgeschoten in haar luxe appartement aan de IJssel. Het moordwapen is een Walther TPH, een model uit de jaren zestig.

Het ontrafelen van het web rondom de mysterieuze herberg 't Hosselt vraagt meer dan scherpzinnigheid en gezond verstand van de rechercheurs Laros en Van Dorth. Het onderzoek dwingt zowel Jozef Laros als Ellen van Dorth om zichzelf bloot te geven en pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden onder ogen te zien. Ook nu weer gaat dat gepaard met vermakelijke gesprekken.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789081081849
Ebook: 9789490548148
Uitgever: ArtNik
Gebonden kapitaal

Twee dagen voor de Boekenmarkt wordt Ellen van Dorth gebeld door een man die beweert dat hij weet wie de beruchte Deventer putmoord heeft gepleegd, eind 1972. Ellen krijgt echter niet de kans om zich te verdiepen in deze coldcase omdat er een moord is gepleegd in het chique antiquariaat van Gerard Bruyns. Het lijk is van een zwerver, een bekende van de politie. De antiquaar zelf is spoorloos verdwenen.

Wat deed de zwerver in het antiquariaat en door wie is hij doodgeschoten? Is er een verband tussen de moord en een eeuwenoude vete tussen twee Deventer families? Deze intrigerende puzzel wordt een nachtmerrie als op de Boekenmarkt een tweede moord wordt gepleegd.

Rechercheurs Jozef Laros en Ellen van Dorth moeten het beste in zichzelf naar boven halen om de zaak op te lossen.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789081081863
Ebook: 9789490548155
Uitgever: ArtNik
Lied van angst

In een verlaten dal in het westen van Ierland kruipt een jongen van achttien door de modder. Hij wordt getraind voor het plegen van terroristische aanslagen. Een voetbalsupporter met een stadionverbod raakt gewond tijdens een gevecht met supporters van de tegenstander. Een omstreden miljonair, rijk geworden door de fusie van Nederlandse energiebedrijven, koopt een landgoed in de omgeving van Deventer.

Rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros worden naar het landgoed gestuurd om geruchten over bedreigingen en intimidaties te onderzoeken. Op kerstochtend wordt er een lijk van een jongen gevonden achter de Bergkerk.

Is er een relatie tussen de gebeurtenissen op het landgoed en de moord op de jongen? Van Dorth en Laros krijgen het plaatje niet compleet. De zaak wordt een nachtmerrie als op tweede kerstdag een tweede lijk wordt gevonden. Wat is het verband tussen de twee kerstmoorden?

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789081081887
Ebook: 9789490548162
Uitgever: ArtNik
Dood op het Grote Kerkhof

Kort verhaal met rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros in de hoofdrol.

Dood op het Grote Kerkhof werd in beperkte oplaag uitgegeven ter gelegenheid van de maand van het thrillerboek 2009.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789081081870
Uitgever: ArtNik


De renner van het Bergkwartier

De zeventienjarige Deventer scholiere Door Wijnbergen is vermist. Het onderzoek roept bij rechercheur Ellen van Dorth herinneringen op aan Lizet, een vriendin die zeven jaar geleden op onverklaarbare wijze is verdwenen. Ellen besluit om nog één keer alle sporen te volgen die naar Lizet kunnen leiden.

Marc Diepenbroek, geboren en getogen in het Deventer Bergkwartier, wordt gezien als de meest talentvolle wielrenner van Nederland. Hij is door zijn gehaaide Belgische ploegleider Guy Paffraet opgenomen in de selectie voor de Giro. Op papier wordt hij geacht om als knecht zijn kopman te steunen in het middelgebergte. Insiders weten echter beter: Marc Diepenbroek is een winnaar.

De charismatische Deventer wethouder Loek van der Lande krijgt een enorme kans om zijn stad internationaal op de kaart te zetten. Twee Deventer ondernemers hebben contacten op hoog niveau binnen de organisatie van de Tour de France. Het college van B&W hoeft alleen maar ja te zeggen en de Grand Départ vindt over vijf jaar plaats in Deventer. De wethouder ziet Marc Diepenbroek als het perfecte uithangbord om die ambitie waar te maken.

Dromen dreigen ruw verstoord te worden als in het bos achter Abdij Sion een lijk wordt gevonden. Het is aan rechercheur Jozef Laros om deze delicate zaak op te lossen.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789090295190
Uitgever: Almar Otten
Elite

Aan de voet van de Lebuinustoren wordt het lichaam van een Deventer schrijver gevonden. Is hij geduwd of zelf gesprongen? Wie had er belang bij de dood van de schrijver? Er zijn aanwijzingen dat de erfgenamen van het Triumviraat, nazaten van oud-burgemeesters van Deventer, die de verpauperde stad in de jaren ’70 regeerden, erbij betrokken zijn.

De ontslagen rechercheur Jozef Laros wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen bij een Deventer Rotaryclub. De leden van club dagen Jozef uit om het vastgelopen politieonderzoek op eigen kracht over te nemen. Dat brengt hem in een ernstig conflict met de man die hem ontslagen heeft, het districtshoofd Joost Bergh. Daarnaast zet oud zeer zijn relatie met zijn dierbare oud-collega Ellen van Dorth op scherp.

Terwijl Deventer zich voorbereid op het 1250-jarig bestaan van de stad, neemt Jozef het op tegen een wethouder, een horecaondernemer en een vastgoedmagnaat. Als zijn eenmansmissie vast dreigt te lopen, bieden leden van de Rotaryclub aan om hem te helpen. Maar wie helpt wie?

Dan wordt er een lijk wordt gevonden in een villa aan de rand van de stad. Er ontspint zich een zenuwslopend, psychologisch gevecht waarbij alle betrokkenen moeten vrezen voor hun leven.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082846201
Uitgever: Almar Otten

Lineke TesingaDe afstammeling

Nooit vertelde historica Lineke Tesinga iemand over die ene ochtend. Ze betrapte haar vriend Berend, een gepassioneerd amateur-archeoloog, terwijl hij in haar kelder iets inmetselde. Kort daarop stierf hij bij een onverklaarbaar auto-ongeluk. Nu wil Lineke nog maar één ding: de waarheid achterhalen...

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021804569
Ebook: 9789021804576
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Blauw goud

Matt Paddinge erft na het overlijden van zijn moeder een schitterend getijdenboek. Na een reeks mysterieuze gebeurtenissen blijkt echter dat er iemand achter dit verloren gewaande meesterstuk aanzit.

Als de verdwenen vader van Matt opduikt en zijn vriendin in direct gevaar komt, moet Matt razendsnel de waarheid achterhalen...

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021806303
Ebook: 9789021806310
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jeugdzonde

Een bekende evangelische tv-presentator wordt ontvoerd. Kort daarop wordt een orthodox christelijke politicus vermoord. Niemand legt het verband...

In Deventer krijgt Lineke Tesinga te maken met een serie vreemde zaken: er verdwijnt een archiefstuk over Spinoza uit de Athenaeumbibliotheek, een oud-klasgenote begint haar te stalken en ze krijgt het enige exemplaar in handen van het `Verboden Boek'- een godslasterlijk manuscript uit haar middelbareschooltijd, geschreven door een onbekende.

Samen met haar vriendin Laura gaat Lineke op onderzoek uit, en stuit op verschrikkingen en misdaden die wortelen in haar eigen verleden...

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021808512
Ebook: 9789021808529
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het ronde huis

Lineke Tesinga houdt een lezing over een middeleeuws boek waarin bizarre Germaanse rituelen worden beschreven. Sommige aanwezigen horen haar verhaal met meer dan normale belangstelling aan. Zoals rechercheur Jozef Laros, die een verband legt met een onopgeloste moordzaak. Er zit ook een oudere vrouw in de zaal die maar doorpraat over een verdwenen meisje.

Na de avond van de lezing volgen er steeds meer aanwijzingen over gruwelijke gebeurtenissen die zich zouden hebben afgespeeld in het Ronde Huis, een mysterieus jachtverblijf in de Veluwse bossen waar de Nederlandse elite begin vorige eeuw samenkwam en waar prins Hendrik kind aan huis was. Rondom het Ronde Huis blijkt veel meer gebeurd te zijn dan jagen alleen.

Schrijver: Almar Otten
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021809960
Ebook: 9789021809977
Uitgever: Luitingh-Sijthoff